Ρούλα Πισπιρίγκου: Αλέξης Κούγιας κατά Απόστολου Λύτρα – «Δεν παίρνεις πρόσκαιρη δημοσιότητα και μετά παραιτείσαι»

Κατά την άφιξή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας θέλησε να μιλήσει στα τηλεοπτικά συνεργεία. Μεταξύ άλλων, σχολίασε την απόφαση του Απόστολου Λύτρα να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, της 33χρονης από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε χαρακτηριστικά πως «αν ήμουν ο πρώτος που θα μου ζητούσε να την υπερασπιστώ, όταν η υπόθεση ήταν τη διερεύνηση και μιλούσα μαζί της, είχα τη δυνατότητα να έχω πρόσβαση στη δικογραφία, αν έβλεπα ότι μπορώ να την υπερασπιστώ γιατί μην ξεχνάτε ότι έχουμε μία κατηγορουμένη που αρνείται την ενοχή της.

Όταν δέχεσαι να αναλαμβάνεις μία υπόθεση, όποιο κι αν είναι το βάρος, απαγορεύεται να παραιτηθείς. Δε μπορείς να αναλαμβάνεις μία υπόθεση, και να απολαμβάνεις μίας δημοσιότητας πρόσκαιρα και ακολούθως ουσιαστικά παραιτούμενος να εκθέτεις τον άνθρωπο που σε εμπιστεύτηκε. Θέλω να το ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι δεν συμφωνώ με αυτές τις παραιτήσεις. Εκτιμώ τον κ. Λύτρα, δε γνωρίζω τον κ. Ιωάννου αλλά σας λέω ευθέως ότι η δική μου άποψη για τη δικαιοσύνη είναι διαφορετική».

Το σχετικό απόσπασμα προβλήθηκε στο Happy Day.

Read More

And More