Σάκης Ρουβάς: Η συγκίνηση με το βίντεο της μητέρας του και ο λόγος που η Κάτια Ζυγούλη έλεγε “όχι” στις προτάσεις γάμου του

Τον κορυφαίο Έλληνα σταρ Σάκη Ρουβά υποδέχθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην εκπομπή του “Ενώπιος Ενωπίο” ο Νίκος Χατζηνικολάου. Οι δυο άντρες παραδέχθηκαν πως έχουν να συναντηθούν επαγγελματικά από το 2005 ενώ η γνωριμία τους μετρά λίγα χρόνια παραπάνω.

Tα παιδικά χρόνια

“Τα πάντα στη ζωή μου, ότι έχω πετύχει και ότι δεν έχω πετύχει, ότι έχω κάνει στα 49 μου χρόνια συνδέεται με τα παιδικά μου χρόνια. Με τον τρόπο που μεγάλωσα με τους γονείς μου… Όλα καταγράφηκαν πολύ έντονα μέσα μου… Αυτά τα χρόνια έχουν σημαδέψει ότι κάνω. Δύσκολα χρόνια, όμως δε πιστεύω ότι οι άνθρωποι γενικώς περνάμε εύκολα στη ζωή μας. Οι δυσκολίες των παιδικών χρόνων είναι που μας θωρακίζουν και μας βοηθούν μετέπειτα να αντιμετωπίσουμε άλλες δυσκολίες. Δεν πέρασα μόνο εγώ δύσκολο, ήταν δύσκολα και για τους γονείς και τα αδέρφια μου” ανέφερε στην αρχή της συνέντευξής του ο Σάκης Ρουβάς.

Στη συνέχεια ωστόσο, τον τραγουδιστή περίμενε μια μεγάλη έκπληξη αφού για πρώτη φορά η μητέρα του Mαρία Πανάρετου, μίλησε τηλεοπτικά για τον γιο της.  “Στα 19 του έφυγε. Η καρδιά μου σφίχτηκε. Του έδωσα τρεις συμβουλές, να μην τυφλωθεί από τα φώτα, να μη μπλεχτεί από τα άσχημα πράγματα της νύχτας και ακόμη μια που θέλω να την κρατήσω για εμάς. Το μυαλό μου δε μπορούσε να διανοηθεί όλα αυτό που ακολούθησε και γίνεται μέχρι σήμερα…Ο Σάκης όταν έρχεται στο σπίτι ακουμπάει τον τοίχο και λέει “το σπίτι μου”.

Αν δει κάποιον που γνωρίζει τον φωνάζει. Είναι ευγνώμων για αυτό που έχει γίνει… Δε με παίδεψε, με βοήθησε με τα αδέρφια του… Ήταν ένας καλός γιος, και είναι. Αν υπάρχω και ζω είναι από τον γιο μου, και από τα άλλα μου παιδιά αλλά αυτός είναι που είχε τη δυνατότητα να μου παρέχει ένα καλό επίπεδο ζωής” είπε.

Φανερά συγκινημένος ο Σάκης Ρουβάς, μετά την προβολή του βίντεο ανέφερε: “Με την μητέρα μου πηγαίναμε μαζί στο νυχτερινό σχολείο. Συγκινήθηκα που την άκουσα. Από την Κέρκυρα έχω φύγει από τα 18 μου. Με τη μητέρα μου έχω ζήσει αλλά όχι όσο θα ήθελα, το ίδιο και με τον πατέρα μου. Ήμουν 12 ετών όταν χώρισαν. Σκέφτομαι πόσα πράγματα έχω να πω με τη μητέρα μου… Σκέφτομαι πόσο πολύ θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε οι άνθρωποι μεταξύ μας, και εγώ με την μητέρα και τον πατέρα μου, και δε το κάνουμε. Χάνουμε χρόνο από τη ζωή μας χωρίς να λέμε αυτά που αισθανόμαστε, από φόβο…”

Τα πρώτα χρόνια στην Αθήνα

Γνωρίστηκα με τον Ηλία Ψινάκη όταν είχε έρθει για διακοπές στην Κέρκυρα και με είδε σε μια μπουάτ που τραγούδαγα. Μου είπε ότι πρέπει να έρθω στην Αθήνα… Ήρθα και έκανα διάφορα ραντεβού για δουλειά. Ένα από αυτά ήταν με τον Νίκο Καρβέλα και την Άννα Βίσση… Εκείνο το ραντεβού ήταν επεισοδιακό, δε κατάφεραν να με δουν. Απογοητευμένος γύρισα στην Κέρκυρα, με πήραν για δουλειά στην Πάτρα. 

Εκεί με είδε ο Δάκης, μου ζήτησε το τηλέφωνό μου σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποια δουλειά… Ο Δάκης ήταν ο άνθρωπος που με βοήθησε γιατί εκτός του ότι με συνέστησε για να πάω στην πρώτη μου δουλειά, έλεγε καλά λόγια στους παραγωγούς πριν ξεκινήσει η σεζόν” είπε ο γνωστός τραγουδιστής για τα πρώτα του βήματα στις μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο με την Ναταλία Γερμανού και τον Φωκά Ευαγγελινό που μίλησαν για την γνωριμία τους, τις συνεργασίες τους αλλά και το πως είναι ο Σάκης Ρουβάς σαν άνθρωπος.

Δε θα ξαναπήγαινα στη Eurovision. Νομίζω ότι πρέπει νέα παιδιά να αποκτούν αυτή την εμπειρία. Από τότε, από την πρώτη μου φορά, έλεγα σε όλους μου τους συναδέλφους ότι πρέπει να το δοκιμάσουν αυτό. Και μόνο που νιώθει ότι αγωνίζεσαι για την Ελλάδα είναι κάτι μοναδικό”

Στην εκπομπή εμφανίστηκε μέσω Skype και ο Φοίβος με τον οποίο ο Σάκης Ρουβάς συνεργάζεται στον νέο του δίσκου, 20 χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία.

Ήταν συγκινητική η μητέρα σου. Θα συμφωνήσω σε αυτό που είπε για το τι άνθρωπος είσαι πραγματικά. Αυτό στην πρώτη μας συνεργασία δε το είχε συνειδητοποιήσει, δε σε είχα γνωρίσει τόσο σαν άνθρωπο αλλά περισσότερο σαν καλλιτέχνη. Τώρα σε γνώρισα και πλέον είμαι Ρουβίτσος… Έχει άστρο...” ήταν κάποια από τα λόγια του γνωστού μουσικοσυνθέτη ο οποίος εξέφρασε και τα μελλοντικά του όνειρα για τον καλλιτέχνη τον οποίο χαρακτήρισε “βελτιωμένο μοντέλο” σε αυτή του την ώριμη φάση.

Η σχέση με τις θαυμάστριές του

“Το 1991, μόλις είχε βγει το πρώτο μου άλμπουμ, πήγα για μια συναυλία στα Βοτσαλάκια στον Πειραιά. Εγώ απλά ήθελα να πάω να προωθήσω τα νέα μου τραγούδια. Μόλις άρχισα να τραγουδάω, τα κοριτσάκια άρχισαν να ουρλιάζουν και εγώ άρχισα να τραβάω τα πουκάμισα. Αυτό που συνέβαινε, άρεσε στους ιθύνοντες και έβαλαν ξανά το κομμάτι. Κάποια αγόρια από πίσω άρχισαν να δυσανασχετούν και να πετούν πέτρες. Κάποια στιγμή ανέβηκαν και πάνω στη σκηνή, τα έσπασαν όλα. Εμένα με φυγάδευσαν. 

Διαλύθηκε το Φεστιβάλ… Μάλιστα, ήταν να πάω μια εβδομάδα μετά σε μια αντίστοιχη εκδήλωση και μου έστειλαν μήνυμα ότι αν πάω, με περιμένουν με νεράτζια και ξυράφια… Μου άρεσε αυτό που γινόταν όμως, ήταν κάτι που δε το συναντούσες συχνά” θυμήθηκε ο τραγουδιστής και συνέχισε λέγοντας,

“Απολαμβάνω αυτό που γίνεται με τα κορίτσια, και με όλους τους θαυμαστές μου. Όταν έρχονται και με αγκαλιάζουν είναι κάτι υπέροχο. Δε θα ξεχάσω ποτέ μια φορά, ήμουν με τον Ηλία, είχαμε πάει σε ένα beach party στην Κατερίνη με τον Ηλία.  Πίσω από τη σκηνή υπήρχε ένα τροχόσπιτο στο οποίο μπήκα για να αλλάξω… Άρχισε το τροχόσπιτο να κουνιέται. Άρχισαν να σπάνε τζάμια. Από παντού ένιωθα να διαλύεται. Είχε την πλάκα του αλλά ήταν και λίγο τρομακτικό”.

Η σχέση με την Κάτια Ζυγούλη και ο λόγος που άργησαν να παντρευτούν

“Η Κάτια ξέρει πόσο τη λατρεύω και την αγαπάω. Δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού με τους θαυμαστές μου” είπε ο Σάκης Ρουβάς και στη συνέχεια μίλησε για τον λόγο που άργησαν να παντρευτούν.

Πρέπει να ρωτήσεις την Κάτια γιατί μου είπε τόσες φορές όχι. Απλά ήθελε να της κάνω πρόταση γάμου συνέχεια. Το επαναλάμβανα κάθε χρόνο. Το “ναι” προέκυψε όταν πάτησε πόδι ο κουμπάρος μου και είπε “φτάνει”… Ήταν κάτι τυπικό στη δική μας περίπτωση… Για πάρα πολλά χρόνια το κομμάτι γάμος το εξόριζα. Φοβόμουν μήπως αποτύχω όπως η γονείς μου ή δε σταθώ ικανός να κάνω οικογένεια. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου δεν ήθελα να φαίνομαι δεσμευμένος. Αυτό άλλαξε όταν ήρθε η Κάτια” είπε και συνέχισε,

Υπήρξε κεραυνοβόλος έρωτας. Μόλις συναντήθηκαν τα βλέμματά μας έγινε κάτι μαγικό. Σαν να διάβασα όλο τον ψυχισμό της. Ένιωσα αμέσως ότι ήταν η γυναίκα της ζωής μου… Στην αρχή υπήρξαν σκαμπανεβάσματα μέχρι να δεθούμε… Η Κάτια δεν ήθελε παιδιά. Εγώ είχα δηλώσει ότι θέλω πέντε. Μετά από τέσσερις καισαρικές δε θα διακινδυνεύαμε κάτι τέτοιο. Είμαι τυχερός και ευγνώμων”.

Λίγο μετά, μέσω Skype εμφανίστηκε και ο Πάνος Μουζουράκης με τον οποίο ο Σάκης Ρουβάς συνεργάστηκε στο The Voice. Οι δυο άντρες μάλιστα, εξέφρασαν την επιθυμία τους να δουλέψουν μαζί σε μια ταινία. Ωστόσο για τον Έλληνα σταρ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια και οι δυο άλλες κριτές του μουσικού show Έλενα Παπαρίζου και Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Είναι 30 χρόνια τώρα που κάνω αυτό που μου λέει η καρδιά μου και η ψυχή μου. Τελεία” ήταν η απάντηση του Σάκη Ρουβά όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε τι απαντά στα πικρόχολα σχόλια που ακούει κατά καιρούς για τις επαγγελματικές του επιλογές όπως αυτή με τον Σόνια Θεοδωρίδου.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το θέατρο και η αγάπη που ο Σάκης Ρουβάς τρέφει σε αυτό. Με αφορμή αυτή την αναφορά, στην εκπομπή εμφανίστηκε η πρωταγωνίστρια των Άγριων Μελισσών Μαρία Κίτσου η οποία συνεργάστηκε μαζί του στις Βάκχες. Η ηθοποιός περιέγραψε πέντε περιστατικά που την έκαναν να διαπιστώσει πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι.

Για τον Σάκη Ρουβά όμως δε θα μπορούσε να μη μιλήσει και ο καθηγητής υποκριτικής του από το Λος Άντζελες καθώς επίσης και ο Στέλιος Ρόκκος με την Τάμτα.

Η περιπέτεια με τις φωνητικές του χορδές

“Πριν 3περίπου χρόνια πέρασα μια δύσκολη περίοδο στις επαγγελματικές μου σχέσεις. Είχα ένα πρόβλημα με τη φωνή μου. Έκανα ένα χειρουργείο. Αισθάνθηκα ότι έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αντί να πηγαίνω καλύτερα, πήγαινα χειρότερα. Σκεφτόμουν τι έφταιγε… Μέχρι τότε τραγουδούσα χωρίς να έχω κοιτάξει σε βάθος το όργανο της φωνής

Read More

And More