Σοφία Μπεκατώρου: Σκορδά, Καραβάτου και Καινούργιου στο πλευρό της μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου για τη σεξουαλική επίθεση που βίωσε στα 22 της χρόνια από παράγοντα της Ομοσπονδίας, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη θέση της επικαιρότητας, το θέμα σχολιάστηκε εκτενώς στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές. Οι παρουσιάστριες τοποθετήθηκαν πάνω στο θέμα και τάχθηκαν υπέρ της Ολυμπιονίκη.

Η Κατερίνα Καραβάτου δήλωσε χαρακτηριστικά στην έναρξη της εκπομπής Στη Φωλιά των Κου Κου: «Δεν μπορούμε να μην αποτίουμε φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο τόσο γενναίο όπως είναι η Σοφία Μπεκατώρου. Μας έκανε όλους πάρα πολύ υπερήφανους για πάρα πολλά χρόνια η Σοφία Μπεκατώρου και μας ξαναέκανε για άλλη μία φορά καταγγέλλοντας αυτό που ήταν μέσα της βαθιά κρυμμένο. Έκανε πολύ καλά γιατί όπως είδατε έχει πραγματοποιηθεί ένα πραγματικό τσουνάμι εξελίξεων, υπήρξε στήριξη από όλη την Ελλάδα στο πρόσωπό της. Είμαστε κι εμείς με την Σοφία, είναι ξεκάθαρο αυτό. Μου άρεσε που πήραν θέση όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τόσο άμεσα. Σήμερα θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας η Σοφία Μπεκατώρου».

«Παρακολουθώ το θέμα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μια αίσθηση μέσα μου, Παναγία μου να γίνει κάτι γρήγορα, να δικαιωθεί όλο αυτό και να βγουν όσοι άνθρωποι, άνδρες ή γυναίκες έχουν υποστεί κάτι παρόμοιο να μιλήσουν. Γιατί αυτή είναι, προφανώς, η στιγμή και είναι δίκαιο αυτό και πρέπει να συμβεί. Έβλεπα αυτές τις καταπληκτικές στιγμές της να είναι στην πρώτη θέση του βάθρου, να κρατάει την ελληνική σημαία και περήφανη να εκπροσωπεί την Ελλάδα μας και σκεφτόμουν εκείνη την ώρα που άκουγα τον εθνικό ύμνο, έλεγα: Κοίταξε εκείνο το κορίτσι που εμείς λέγαμε η Σοφία Μπεκατώρου τι χαρούμενη που είναι, τι είχε μέσα της! Τι είχε περάσει για να μπορέσει να φτάσει σε αυτό το σημείο. Και πραγματικά τρελαινόμουν! Έκλαιγα και απέξω μου και μέσα μου», εξομολογήθηκε συγκινημένη η Κατερίνα Καραβάτου.

Η Φαίη Σκορδά ξέσπασε μέσα από το Πρωινό:

«Αυτό το “δυσάρεστο γεγονός” εγώ δεν μπορώ να το καταπιώ. Δεν μπορείς να το λες “δυσάρεστο γεγονός”! Γιατί τώρα; Για πάρα πολλούς λόγους. Και που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό, και με τον πρωταθλητισμό και με την ιστιοπλοΐα. Εκείνη την ώρα αισθάνεσαι ενοχή, αισθάνεσαι θύμα και ότι μπορεί να μη σε στηρίξει κανένας. Από όλο αυτό το κλίμα, όμως, δεν φοβάσαι. Και εγώ αν το πω δεν θα πουν “Α εσύ! Εσύ που ντύθηκες έτσι, εσύ που έβαλες κοντή φούστα, εσύ που βγήκες το βράδυ”. Όχι όλα αυτά δεν είναι αίτια.

Εγώ δεν συμφωνώ ούτε με τις υπόλοιπες ανακοινώσεις που εξέδωσαν. Αυτό που σκεφτόμουν είναι το εξής: Γιατί σε έναν αθλητικό χώρο σε ολόκληρη την Ελλάδα είτε είναι ιππασία είτε είναι ιστιοπλοΐα είτε είναι πόλο, που πάει ο γιος μου, είτε είναι στίβος που πάνε τα παιδιά για να αθληθούν και να κάνουν παρέες, πηγαίνουν για να έχουν ένα ωραίο σώμα, για να συμπεριφέρονται σωστά, να μάθουν τι σημαίνει αθλητισμός ή πηγαίνουν για πρωταθλητισμό, γιατί, λοιπόν, σε αυτά τα περιβάλλοντα, σε αυτές τις ομοσπονδίες να είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό; Δεν μπορώ να το καταλάβω και πραγματικά ρωτάω σαν μαμά, δεν έχω καμία γνώση πάνω σε αυτό. Είναι τρελό να μην είναι ένας αθλητής υπεύθυνος σε τέτοιες ομοσπονδίες, ένας άνθρωπος που είναι πρότυπο, που ξέρει τι σημαίνει αθλητικό ιδεώδες. Πηγαίνεις εκεί και βλέπεις κάποιους – συγγνώμη που θα το πω – είναι σαν να πας σε ένα καφενείο. Δεν είναι άνθρωποι που έχουν μέσα τους την παιδαγωγία. Δεν κολλάει! Έχει να κάνει με παιδιά!».

Η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε μέσα από το Ευτυχείτε: «Το πιο συγκλονιστικό ήταν αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός ότι η Σοφία Μπεκατώρου δεν το θυμήθηκε τώρα, δεν το ξέχασε ποτέ. Πριν δώσει τις συνεντεύξεις, μίλησε και στα παιδιά της και εξήγησε τα πάντα στα παιδιά της».

Read More

And More