Σοκάρει η Ηρώ Μουκίου: «Απέβαλα και δεν ξαναπροσπάθησα, γιατί τρόμαξα»

Η Ηρώ Μουκίου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» το Σάββατο 17/2.

Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη γνωριμία με τον σύζυγό της, για την κόρη της, η οποία σήμερα είναι 28 ετών, αλλά και για την προσπάθειά της για δεύτερο παιδί που δεν ευδοκίμησε.

«Κατάλαβα αμέσως ότι με αυτόν τον άνδρα θέλω να κάνω παιδί και ήρθε η δημιουργία μιας νέας ζωής αλλά πρακτικά που δεν ευδοκίμησε αλλά απέβαλα. Μετά δεν ξαναπροσπάθησα γιατί τρόμαξα. Φοβήθηκα γιατί ήμουν οριακά ηλικιακά, ήμουν 39 και είχε παρέλθει η πολύ γόνιμη περίοδος της γυναίκας. Φοβήθηκα να το επιχειρήσω. Είχαμε και οι δυο από ένα παιδί και είχαμε γευτεί τη γονεϊκότητα», είπε αρχικά η Ηρώ Μουκίου.

Στη συνέχεια η ίδια περιέγραψε πώς η μητρότητα άλλαξε ριζικά τη ζωή της λέγοντας: «Πριν το παιδί, ήμουν ένα άτομο που έπαιρνα πολλά ρίσκα. Μπορούσα να κάνω αλεξίπτωτο και να πέσω από πύργο, όπως και έκανα. Μπορούσα να κάνω πολύ ακραία σπορ που μετά το παιδί, όταν τα σκεφτόμουν, έλεγα “τι θα έκανα; Θα έχανα αυτή τη ζωή που δεν θα προλάβαινα να γνωρίσω ποτέ”».

«Δεν θεωρώ ότι άφησα πράγματα, σαφώς έκοψα την τηλεόραση. Μου ήταν αδιανόητο να λείπω 12 ώρες από το σπίτι. Κράτησα το θέατρο και ήταν εσωτερική μου ανάγκη, εσωτερική μου διάθεση, ήθελα να το ζήσω στο τέρμα. Να μαγειρεύω, να σφουγγαρίζω, να το πηγαίνω σχολείο. Να το γυρίζω, να το διαβάζω, να το πηγαίνω φροντιστήριο, να κάνω τα πάντα. Δεν είμαι από τους ανθρώπου που θεωρούν τα παιδιά κτήμα τους. Μεγάλωσα την κόρη μου πολύ δημοκρατικά. Εγώ επιθυμούσα ως μοναχοπαίδι να μην είναι ποτέ κάτω από τη φούστα μου. Απέφυγα το μαμά – ηθοποιός. Της έδειχνα την πλευρά την κακή στο επάγγελμα. Προσπάθησα να μην γίνει κλώνος μου και από την εφηβεία και μετά όχι ακριβώς να μην με θέλει σαν μάνα, αλλά να μην με έχει ανάγκη. Αυτόνομη, ισχυρή, στέρεα», κατέληξε η Ηρώ Μουκίου.

Read More

And More