Σωτήρης Τσαφούλιας για το revenge porn: «Έπεσαν να με φάνε όταν είπα στις κόρες μου το “δεν έγινε και τίποτα”»

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας το Σάββατο 30/3 βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη σχέση του με τις κόρες του, αλλά και τη σύντροφό του, Άννα Μενενάκου.

«Εάν ζούσαμε σε άλλες εποχές θα αμφιταλαντευόμουν να σου πω μεταξύ έρωτα και φιλίας. Στην εποχή που ζούμε σήμερα είναι η αλληλεγγύη. Θεωρώ ότι υπάρχει, όχι στο βαθμό που θα μπορούσε. Δεν προβάλλεται ίσως», είπε αρχικά ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Και συνέχισε: «Αρθρώνω μία άποψη όσο πιο ήσυχα και με αγάπη μπορώ, γιατί απευθύνομαι σε αυτόν που πρεσβεύει κάτι αντίθετο. Δεν απευθύνομαι σε αυτόν που συμφωνεί με μένα για να πάρω δύο like, προκαλώ κάποιον που έχει αντίθετη άποψη είτε για να ακούσει ή να προβληματιστεί είτε για να αλλάξω εγώ γνώμη. Αυτό είναι το κίνητρό μου, να τεστάρω τις απόψεις μου, να δω αν είναι σωστές και αν με συγκινήσει κάποιος, να μετακινηθώ. Δεν εγκλωβίζω τον εαυτό μου σε μία ιδέα ή ένα δόγμα».

Όσον αφορά τον ντόρο που είχε προκληθεί με το τραγούδι του Πάνου Βλάχου για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο ηθοποιός απάντησε: «Δεν βγήκα να εξηγήσω τι ήθελε να πει ο Πάνος Βλάχος ή να κάνω τον συνήγορό του. Πίστεψα ότι δέχτηκε μία επίθεση υπέρ το δέον, σκληρή για αυτό που συνέβη, και βγήκα να τοποθετηθώ. Δε βγήκα να κάνω τον δικηγόρο κανενός. Είδα ένα κύμα επίθεσης μόνο και μόνο γιατί είχε το θράσος να εναντιωθεί σε αυτό που λέμε δημοσιογραφία στην Ελλάδα».

Για τη σχέση του με τις κόρες του, ο Σωτήρης Τσαφούλιας ανέφερε: «Τους έχω πει να είναι προσεκτικές κι εάν πέσουν θύμα μίας τέτοιας κατάστασης (revenge porn) να μην κάνουν καμία τρέλα, δεν έγινε και τίποτα. Πολλοί έπεσαν να με φάνε όταν το είπα αυτό. Το “δεν έγινε και τίποτα” το λες στο θύμα, να μην κάνει τίποτα κακό στον εαυτό του. Προσπαθώ να θωρακίσω τις κόρες μου για να έχουν κριτική σκέψη. Προσπαθώ να δω τι θέλουν τα παιδιά μου, ποια είναι η κλίση τους. Να μην τους αλλάξω δρόμο προς χάρις μίας ασφάλειας ή κοινωνικής αναγνώρισης».

Κλείνοντας ο Σωτήρης Τσαφούλιας αναφέρθηκε και στη σύντροφό του, την ηθοποιό Άννα Μενενάκου, λέγοντας: «Με έχει εξελίξει στο να γίνω καλύτερος. Είναι το φρένο μου, η φωνή της λογικής, είναι πάρα πολλά πράγματα που με έχουν βοηθήσει. Είναι πολύ σεξιστικό να λένε “το κορίτσι του Τσαφούλια”, διότι ποτέ δεν βλέπεις να συμβαίνει το αντίθετο. Η Άννα ήταν πρωταγωνίστρια όταν εγώ δεν ήξερα τι θα πει σινεμά».

Read More

And More