Σωτήρης Χατζάκης: Η οργισμένη αντίδρασή του μετά το πρόωρο τέλος της παράστασης «Συνοικία το όνειρο»

Όπως έγινε γνωστό χθες, το έργο «Συνοικία το όνειρο» διακόπηκε μετά από μόλις 10 παραστάσεις, με αποτέλεσμα 15 εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι.

Σύμφωνα με τον παραγωγό, η παράσταση δεν ήταν προσοδοφόρα για τον ίδιο, και αυτός ήταν ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την απόφαση. Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τη δημοσιογράφο Ελένη Μουστάκη μίλησε ο σκηνοθέτης της παράστασης Σωτήρης Χατζάκης, που εμφανίστηκε αρκετά οργισμένος.

«Ήταν κάτι το καταπληκτικό αυτό που έγινε, μοναδικό στα θεατρικά χρονικά. Είναι μια επίδειξη βίας, βαρβαρότητα και σκληρότητας ψυχικής αυτό που συνέβη. Δύο χρόνια προετοιμάζαμε την παράσταση. Παίζουμε δέκα παραστάσεις, αρρωσταίνει ένα κορίτσι από κορωνοϊό και κόλλησαν άλλα δύο άτομα. Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο εκείνη τη στιγμή κατέβασε το έργο, πέταξε στο δρόμο τους άρρωστους ανθρώπους και τους υπόλοιπους ηθοποιούς», είπε ο Σωτήρης Χατζάκης.

«Δεν πήραν ένα τηλέφωνο τους ηθοποιούς που νόσησαν. Το έργο είχε προγραμματιστεί να πάει μέχρι το Πάσχα και τους έδωσαν κάποια ψίχουλα τώρα. Πήρα τον κ. Μπιμπίλα. Τα παιδιά είναι τώρα μετέωρα και βρίσκονται στο δρόμο, είναι πολύ θυμωμένοι και ανήσυχοι. Είχαν άλλες δουλειές και προτάσεις. Μένοντας πιστοί στον επιχειρηματία, είπαν “όχι” στις προτάσεις που τους έγιναν και έμειναν στην παράσταση. Και εγώ έχασα μία σειρά και μία ταινία για να μείνω στην παράσταση. Και εκείνος μας πρόδωσε», συνέχισε ο Σωτήρης Χατζάκης.

Και πρόσθεσε: «Συναντηθήκαμε με τον επιχειρηματία, μας έκανε πρόταση να αναλάβουμε οι ίδιοι την παράσταση, να πληρώνουμε τεχνικούς, τα δικαιώματα, τα πάντα, να γίνουμε εργοδότες. Ο παραγωγός πλήρωσε ψίχουλα τους ηθοποιούς μέχρι την ημέρα που απολύθηκαν. Όλα τα λεφτά μέχρι το Πάσχα, που είναι; Θα εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε με το νομικό σύμβουλο του σωματείο»..

Η πλευρά της παραγωγής ισχυρίζεται ότι έχει αποζημιώσει τους ηθοποιούς, δίνοντάς τους έως και το δώρο των Χριστουγέννων.

Σε χθεσινές δηλώσεις του στη Super Κατερίνα, ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε πει σχετικά: «Το θέατρο είχε κλείσει λόγω κορονοϊού και είπαν στους ηθοποιούς πως αν επιστρέψετε θα σας απολύσουμε. Αυτό το πράγμα ξεπερνά τα όρια της λογικής. Συγκεκριμένα, ήταν μια παράσταση που ήταν να ανέβει προ κορονοϊού είχαν γίνει πρόβες απλήρωτες από τους ηθοποιούς. Οι ηθοποιοί δεν μπορεί να εργάζονται δωρεάν και να τους λένε ότι θα απολυθούν επειδή νόσησαν».

Read More

And More