Σπύρος Μπιμπίλας: Απαντά για τις αντιδράσεις του στον Κυριάκο Βελόπουλο μετά το ξέσπασμα κατά της Θέμιδας Μπαζάκα

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις που έκανε στο «Λοιπόν» η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα, στις οποίες τάσσεται κατά της προσευχής αλλά και του μαθήματος των θρησκευτικών στα δημοτικά σχολεία, ενώ τάσσεται υπέρ της σεξουαλικής εκπαίδευσης των μικρών μαθητών.

Για τις εν λόγω δηλώσεις ξέσπασε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή, ξέσπασε κατά της ηθοποιού, χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενά της ανήθικα.

«Ζούμε στην χώρα μου βγαίνει ο ηθοποιός, που ποιεί ήθος, δεν είναι απλή λέξη. Βγαίνει λοιπόν η κυρία Μπαζάκα και αρχίζει ένα κρεσέντο εναντίον αυτών που μας ενώνουν. Μιλάει για θρησκοληψία, για ρατσισμό, για φασισμό, βάζει στο στόχαστρο την πρωινή προσευχή που κάνουν στα σχολεία και τα θρησκευτικά. Αν ηθοποιός σημαίνει ποιώ ήθος, αυτό είναι η απόδειξη της ανηθικότητας, δυστυχώς. Είναι μη ηθικό. Θέλετε οι μειοψηφίες να προστεθούν να επιβληθούν στην πλειοψηφίες», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή, με τον Σπύρο Μπιμπίλα που βρισκόταν μπροστά να κάνει παρεμβάσεις.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα

Το πρωί της Παρασκευής 10/11 ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων, σχολίασε τα όσα συνέβησαν, αφού ο ίδιος βρισκόταν στη βουλή τη στιγμή που ο Κυριάκος Βελόπουλος ξέσπασε κατά της Θέμις Μπαζάκα.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη επειδή είμαι ηθοποιός και η κυρία Μπαζάκα το ίδιο, δεν μπορούσα να μην υπερασπιστώ το δικαίωμα του κάθε ηθοποιού να πει ελεύθερα τις απόψεις του στη δυτικού τύπου Δημοκρατία που ευτυχώς ζούμε. Δεν μπορεί κανείς να επιβάλει στον άλλον να μην πει την άποψή του», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας. 

Εγώ συμφωνώ σε πολλά από όσα λέει ο κύριος Βελόπουλος αλλά σε αυτό δεν συμφωνώ καθόλου. Το να λέει ανηθικότητα την άποψη του άλλου, χαρακτηρίζει τον ίδιο. Εγώ είμαι άθρησκος από παιδί, είμαι ένας πανευτυχής άνθρωπος, δεν την χρειάζομαι την θρησκεία, άρα δεν με ενδιαφέρει. Εγώ την πατρίδα μου την αγαπώ πιο πολύ από τον κύριο Βελόπουλο, δεν θα με χαρακτηρίσει εκείνος μη Έλληνα», κατέληξε ο Σπύρος Μπιμπίλας. 

Read More

And More