Στάθης Ψάλτης: Ξεσπά η κόρη του μετά τον χαμό με την εκταφή του – «Απαράδεκτα πράγματα, ο πατέρας μου θα κλαίει από εκεί πάνω»

Μία ανάρτηση της Μαίρης Μπάρκουλη σχετικά με την εκταφή του Στάθη Ψάλτη, πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του, προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο post της χήρας του Ανδρέα Μπάρκουλη επισημαίνεται ότι η εκταφή του αείμνηστου ηθοποιού έγινε «υπηρεσιακά» και «ουδείς ασχολήθηκε», ενώ συνοδευόταν από δυο φωτογραφίες. Η μία τραβήχτηκε πριν το σπάσιμο του τάφου και η άλλη μετά.

Πολλοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν την οικογένεια του Στάθη Ψάλτη ότι δεν ενδιαφέρθηκε για να παραμείνει το μνήμα του ηθοποιού ως είχε.

Η Μαρία Ψάλτη, κόρη του Στάθη Ψάλτη, ξέσπασε μιλώντας στον Νίκο Νικόλιζα και την εφημερίδα Espresso, λέγοντας: «Και πείτε ότι εμένα δε με έβρισκαν. Δεν βρήκαν ούτε τη σύζυγό του, Χριστίνα, ούτε τον αδερφό του Γιάννη, ούτε την Καίτη Φίνου, με την οποία μιλάμε συνεχώς; Είναι απαράδεκτα πράγματα όλα αυτά και λυπάμαι που ο πατέρας μου θα κλαίει από εκεί πάνω που βρίσκεται με όσα συμβαίνουν στην πόλη την οποία αγάπησε και προσέφερε τόσα πολλά».

Ο δημοσιογράφος επικοινώνησε και με τον αδελφό του Στάθη Ψάλτη, Γιάννη Ρώτα, ο οποίος βρίσκεται στο Γηροκομείο Αθηνών. «Πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Σας ευχαριστώ που με ενημερώσατε. Η ανιψιά μου πηγαίνει κάθε Σάββατο και ανάβει το καντηλάκι του. Προχθές μιλήσαμε και μου το ανέφερε μάλιστα. Είναι τραγικό, ένας Στάθης Ψάλτης  να μην έχει ούτε ένα μνήμα 2×2 για να μπορούμε να τον θυμόμαστε.

Λυπάμαι πραγματικά, γιατί εκεί στου Ζωγράφου, ο Στάθης ήταν και αντιδήμαρχος και είχε δώσει τη ψυχή του». Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει η τελευταία του σύζυγος, Χριστίνα Ψάλτη για το θέμα της εκταφής, απάντησε: «Ούτε ξέρω, ούτε που με νοιάζει. Δεν μιλάω μαζί της».

Η τοποθέτηση της Μαίρης Μπάρκουλη

«Μία φίλη μου που μένει Ζωγράφου το έμαθε εντελώς τυχαία και μου το έστειλε αμέσως και φυσικά εξοργίστηκα. Ο δήμαρχος μου είπε δεν πρόκειται να τον κουνήσει κανείς από εκεί. Είχα περάσει από τον τάφο του να του αφήσω λουλούδια τη Μεγάλη Πέμπτη και όλα ήταν εντάξει» είπε η Μαίρη Μπάρκουλη στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και το Happy Day και λίγο αργότερα σημείωσε: «Τρέμω, όταν πεθάνω πού θα καταλήξουν τα οστά του Ανδρέα Μπάρκουλη, γιατί εγώ πληρώνω, δεν είναι δωρεάν»

Η απάντηση του Δημάρχου Ζωγράφου

Στο Happy Day, μίλησε και ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, με αφορμή την εκταφή του αείμνηστου Στάθη Ψάλτη, επισημαίνοντας ότι έγιναν προσπάθειες επαφής με την οικογένεια του εκλιπόντος αλλά ήταν άκαρπες και έτσι προχώρησαν στην διαδικασία της εκταφής.

«Ο Στάθης Ψάλτης ενταφιάστηκε στις 24/4/17, παρήλθε η ημερομηνία ταφής του χωρίς να εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον από την οικογένειά του. Την ξέρουν την προβλεπόμενη διαδικασία. Τα οικονομικά θέματα δεν ήταν τακτοποιημένα από την οικογένεια, δεν έχει σημασία όμως».

Διάβασε επίσης:

Στάθης Ψάλτης: Εξοργισμένη η κόρη του για την εκταφή του ηθοποιού – Η ανάρτηση της Καίτης Φίνου

Read More

And More