Σταύρος Νικολαΐδης κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Αυτά που είπε για τη Θέμιδα Μπαζάκα, ήταν παράσταση για τους ψηφοφόρους του»

Ανάμεικτες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις που έκανε στο «Λοιπόν» η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα, στις οποίες τάσσεται κατά της προσευχής αλλά και του μαθήματος των θρησκευτικών στα δημοτικά σχολεία, ενώ τάσσεται υπέρ της σεξουαλικής εκπαίδευσης των μικρών μαθητών.

Για τις εν λόγω δηλώσεις ξέσπασε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή, χαρακτήρισε τα λεγόμενά της ανήθικα.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Σταύρος Νικολαΐδης μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό», τάχθηκε κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, τονίζοντας πως οι χαρακτηρισμοί του προς τη γνωστή ηθοποιό ήταν αδιανόητοι.

«Κάνω πολύ σπάνια βίντεο, αλλά τώρα δεν άντεχα άλλο, έφτασα στα όριά μου. Δεν φτάνει που οτιδήποτε και να πούμε σε μια συνέντευξη δεχόμαστε επίθεση και μιλάω γενικότερα για τους καλλιτέχνες, αλλά και για όλο τον κόσμο. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο ένας αρχηγός κόμματος να μιλάει από το βήμα της βουλής για τη συνέντευξη μιας ηθοποιού που δήθεν δεν ήξερε και το όνομά της. Δηλαδή ο Βελόπουλος αν δεν ξέρει το όνομα της Μπαζάκα, δείχνει την θέση που έχει απέναντι στον πολιτισμό», είπε αρχικά ο Σταύρος Νικολαΐδης. 

Ο ηθοποιός συνέχισε: «Χαρακτηρίζει ανήθικη μια ηθοποιό επειδή είπε την άποψή της; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δεν έχουμε το δικαίωμα να λέμε την άποψή μας; Και να ξεκαθαρίσω και κάτι ακόμη. Ηθοποιός δεν σήμαινε, ποιώ ήθος, στην αρχαία γλώσσα ήθος σήμαινε χαρακτήρας, άρα ηθοποιός λεγόταν αυτός που έπλαθε χαρακτήρες». 

«Και με τη σημερινή έννοια να το πάρουμε, γιατί πρέπει ένας ηθοποιός να ποιεί ήθος; Δεν είναι άνθρωπος αυτός; Εδώ δεν ποιούν ήθος οι ίδιοι οι ιερείς ή μήπως ποιεί ήθος ένας άνθρωπος που πουλάει επιστολές του Ιησού και φάρμακα για την φαλάκρα; Την κυρία Μπαζάκα δεν την ξέρω προσωπικά αλλά αυτό δεν το ανέχομαι. Ο κύριος Βελόπουλος δεν έχει να προσφέρει κάτι στην πολιτική. Από ένα μικρό κόμμα δεν έχει τη δύναμη να αλλάξεις κάτι. Αυτό ήταν μια παράσταση για τους ψηφοφόρους του. Η Θέμις Μπαζάκα ήταν είναι και θα είναι στο θέατρο», τόνισε ολοκληρώνοντας ο Σταύρος Νικολαΐδης. 

Read More

And More