Σταύρος Σβήγκος: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας του γιου του – «Πήγαινα κάθε μέρα στην εντατική και του μιλούσα»

Τον Σταύρο Σβήγκο υποδέχτηκε το Σάββατο 10/6 η Τζένη Θεωνά στην εκπομπή «Μαμά-δες».

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε αφενός στον 5χρονο γιο του και τον χρόνο που προσπαθεί να περνάει καθημερινά μαζί του, αλλά και στις παθογένειες της κοινωνίας.

«Ήθελα από μικρός να γίνω πατέρας, γιατί μεγάλωσε σε μια πολύ τρυφερή οικογένεια. Ήμουν 33 και θεωρούσα ότι μέχρι τότε είχα βιώσει όλη την γκάμα των συναισθημάτων και ξαφνικά έρχεται το παιδί και βιώνεις ένα εντελώς άλλο συναίσθημα.

Ο μικρός ήταν για αρκετό καιρό στην εντατική, χωρίς να γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό και αν θα τα καταφέρει η όχι. Δεν ήξερες ούτε πιθανότητες τίποτα. Πήγαινα κάθε μέρα με την θετική μου ενέργεια στη εντατική και μιλούσα στον γιο μου. Είχαμε μετά και φυσιοθεραπείες και εκεί ήταν το πιο σκληρό. Οι πρώτες μέρες με το παιδί είναι εξαντλητικές όπως και να έχει γιατί δεν ξέρεις πως να φερθείς», είπε αρχικά ο Σταύρος Σβήγκος. 

«Τα προβλήματα στην κοινωνία είναι η έλλειψη παιδείας, η μόνη παιδεία που έχει πάρει η δική μου γενιά είναι από το σπίτι. Το σχολείο δεν μας έδινε μία παιδεία αλληλεγγύης και αγάπης προς το διαφορετικό. Είχα δασκάλα στην Α΄Δημοτικού ου με πήγαινε κάθε Παρασκευή να κοινωνήσω και έλεγε “έκανες αυτό θα σε κάψει ο Θεός”. Όλη μέρα μπορούμε να είμαστε δολοφόνοι ψυχών και το βράδυ να κάνουμε μετάνοιες. Είδαμε τι φέρνει αυτό: γυναικοκτονίες, #MeToo, bullying που μπορεί να φέρει μέχρι αυτοκτονίες, οπαδική βία με τον Άλκη Καμπανό, τον Παύλο Φύσσα».

Read More

And More