Στέφανος Κασσελάκης: Όλη η αλήθεια για την πορεία της οικογένειάς του – Πώς οι γονείς του έζησαν για 10 χρόνια το «greek dream»

Οικογένεια Κασσελάκη. Μια ζωή βγαλμένη από σενάριο. Η πορεία της οικογένειας του 35χρονου Στέφανου Κασσελάκη. είναι γεμάτη ανατροπές, γρήγορες ανόδους και εκκωφαντικές πτώσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά για την οικογένειά του συχνά. Όμως λίγοι γνωρίζουν τη διαδρομή μιας οικογένειας, που ίσως δεν περίμενε ποτέ ότι η επιλογή του βενιαμίν της να ασχοληθεί με την πολιτική θα τους φέρει στο προσκήνιο της δημόσιας ζωής της χώρας.

Από τον Πειραιά στην Εκάλη

Όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά το T-live και ο δημοσιογράφος, Ιάσονας Τσόλης η ιστορία της οικογένειας Κασσελάκη ξεκίνησε στην αρχή της δεκαετίας του 1980, στον Πειραιά. Ο γεωπόνος Στέφανος και η οδοντίατρος Ευαγγελία φέρνουν στον κόσμο τον πρωτότοκο γιο τους, Στέλιο. Η οικογένεια διαμένει σε ένα μικρό διαμέρισμα, με τη μητέρα να έχει ανοίξει οδοντιατρείο στην περιοχή. Η ίδια έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Χαλκίδα…

«Κάποια στιγμή, επειδή ήταν η γιαγιά μου κάτω στο Κερατσίνι, φύγαμε από τη Χαλκίδα και πήγαμε και ζήσαμε Πειραιά. Μαζί με τη γιαγιά μου. Μετά σπούδασε η αδερφή μου, πήγε Θεσσαλονίκη. Μετά γνώρισε στη Θεσσαλονίκη τον κύριο Θεόδωρο, τον άντρα της, ήταν φαντάρος εκεί. Εκείνη σπούδαζε οδοντιατρική. Και από εκεί μετά εξελίχθηκαν τα πράγματα, παντρεύτηκαν, έκαναν τα δύο παιδιά. Δεν είχαν τίποτα.  Όταν ξεκίνησαν τους βοήθησε και ο πατέρας μου που ήταν στη ΔΕΗ. Γιατί δούλευε εκτός έδρας και έπαιρνε αρκετά χρήματα. Για τα πρώτα τους βήματα» δήλωσε ο θείος του Στέφανου Κασσελάκη στο T-live.

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη μπαίνει στο επιχειρείν διαγράφοντας μια ανοδική πορεία. Η εταιρεία του δραστηριοποιείται στην εισαγωγή χρωμάτων για πλοία. Το πελατολόγιο αυξάνεται, εφοπλιστές τον εμπιστεύονται και η ζωή της οικογένειας μπαίνει σε άλλη τροχιά.

«Ο κύριος Θεόδωρος ήταν σε γραφείο χρωμάτων. Το οποίο γραφείο χρωμάτων, ήταν ένα γραφείο που δεν είχε προβλέψει για επέκταση, το πήρε στα χέρια του, τη δουλειά εκείνος και άρχισε και αναπτύχθηκε και έκανε με εταιρείες ξένες εισαγωγή μόνος του» ανέφερε ο θείος του.

Τρία χρόνια μετά τη γέννηση του Στέφανου μετακομίζουν στην Εκάλη.

Εκατοντάδες τετραγωνικά, δωμάτια προσωπικού, πισίνα, κήποι. Μια πολυτελής ζωή, πασπαλισμένη με χρυσόσκονη, που ίσως ποτέ δεν φαντάζονταν. Η οικογένεια Κασσελάκη ζει το απόλυτο όνειρο. Η είσοδος της οικογένειας στην αστική τάξη οδηγεί στον Στέφανο στο Κολλέγιο Αθηνών.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι συμμαθητές του Στέφανου πέρασαν το κατώφλι της βίλας στην Εκάλη. Όμως σε αυτό το παραμύθι, δεν έζησαν αυτοί καλά…. Η δουλειά του πατέρα του κλυδωνίζεται, η οικογένεια χάνει τα πάντα και αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Αμερική.

Σχεδόν από τις στάχτες της, η οικογένεια Κασσελάκη στέκεται ξανά στα πόδια της. Στην Αμερική καταφέρνουν ένα νέο ξεκίνημα. Από το μικρό οδοντιατρείο στο κέντρο του Πειραιά, η μητέρα του Στέφανου καταφέρνει ακαδημαϊκή πορεία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και ο πατέρας του μπαίνει ξανά στο επιχειρείν. Και ο Στέφανος Κασσελάκης, μόλις στα 35 του διεκδικεί την ηγεσία ενός κόμματος που φλερτάρει με την εξουσία.

Δες περισσότερα στο βίντεο του T-live:

Read More

And More