Στέφανος Τσιτσιπάς για όλα: Το εμβόλιο, το κράξιμο, η κατάθλιψη και η δήλωση που θα συζητηθεί

Μια εφ’ όλης ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον Γιώργο Λιάγκα και στο Πρωινό. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απάντησε για όλα στον παρουσιαστή και δημοσιογράφο: για τα toilet breaks, για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, για το κράξιμο που έχει φάει με τις δηλώσεις του αλλά και για την κατάθλιψη.

«Μέσα μου βαθιά θεωρώ τον εαυτό μου από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο, αλλά φυσικά αυτό θα πρέπει να το αποδείξω στο γήπεδο. Είμαι κάποιος που μου αρέσει να παίρνω τον χρόνο μου στην τουαλέτα. Όχι όσο χρόνο παίρνουν οι γυναίκες αλλά σχετικά πολύ. Δεν καθυστερώ στην τουαλέτα για να σπάσω τα νεύρα των αντιπάλων μου. Δεν με συμφέρει και πολύ, οπότε δεν το κάνω επίτηδες. Όσον αφορά στα ξεσπάσματα, ναι έχουν υπάρξει στιγμές που έχω νιώσει άσχημα και ντροπή γι’ αυτά που έχω κάνει. Μαθαίνω από αυτές τις στιγμές, μεγαλώνω και καταλαβαίνω ότι δεν πρέπει να τα κάνω αυτά.

Εγώ προσωπικά ποτέ δεν προώθησα τον εμβολιασμό και για να το ξεκαθαρίσω δεν ήμουν ποτέ κατά του. Η άποψη μου δεν είναι η καλύτερη όταν έχει να κάνει με ιατρική. Σε ερωτήσεις για τένις είμαι καλύτερος. Θα κάνω το εμβόλιο, θα συμβεί σίγουρα φέτος. Θα το κάνω για να έχω μια κανονική ζωή. Τους πάντες έχει ενοχλήσει η κατάσταση με τον κορονοϊό, αλλά πρέπει ο ένας να βοηθάμε τον άλλον.

Δεν έχω μετανιώσει για όσα έχω δηλώσει. Είναι δικές μου απόψεις και γνώμες, δεν υπάρχει κάτι αρνητικό πίσω από αυτό. Δεν με ενοχλεί το κράξιμο, γιατί δεν τα κοιτάω. Μου τα λένε οι συγγενείς και οι φίλοι μου, οπότε μετά τα διαβάζω. 

Δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής από τον πατέρα μου και το υποστηρίζω 100%. Η Μαρία Σάκκαρη θέλω οπωσδήποτε να κάνει κάτι καλό σε αυτό το άθλημα, να το κάνει και πριν από μένα. 

 

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου που είναι εκεί για σένα να σε στηρίζει. Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην προσωπική μου ζωή. Δεν έχω σκεφτεί ακόμη την οικογένεια. Είναι κάτι πολύ μακρινό. Ένιωθα ότι δεν είχα ζωή. Η ζωή δεν είχε νόημα. Είχα πολλούς στόχους να πραγματοποιήσω εκείνη τη χρονιά, ήμουν πολύ πεινασμένος και αυτή η ευκαιρία δεν μου δόθηκε. Δεν μπορούσα να επιδιώξω τα πράγματα που ήθελα να κάνω. Είναι σημαντικό να μπορείς να μιλήσεις σε ψυχολόγο. Έχω έναν αθλητικό ψυχολόγο που μιλάμε για πολύ βαθιά θέματα». 

Read More

And More