Στέλιος Παρλιάρος: «Έλεγαν να μην έρχονται στο μαγαζί μου γιατί θα κολλούσαν AIDS, υπήρχε ρατσισμός»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Στέλιος Παρλιάρος το απόγευμα της Παρασκευής 29/12.

Ο γνωστός ζαχαροπλάστης, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο μίλησε για τον ρατσισμό που είχε δεχτεί σε μαγαζί που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας λόγω της προσωπικής σχέσης του με τον Μπίλι Μπο.

«Δεν το ήξερα το Κολωνάκι, έμενα στην πλατεία Αμερικής. Άκουγα όμως για αυτό και σκέφτηκα πως θα πάω εκεί. Ότι δηλαδή αυτό που θέλω και οραματίζομαι μάλλον θα το καταλάβουν στο Κολωνάκι. Θα μπορούσα να ανοίξω το μαγαζί στην πλατεία Αμερικής που θα ήταν και πιο φτηνό. Ποτέ δεν καβάλησα το καλάμι, πολύ φυσιολογικά θεωρούσα τα πάντα οπότε όση επιτυχία μου ερχόταν τόσο πιο πολύ δούλευα. Σαφώς ήρθαν και χρήματα αλλά δεν τα είχα καλά με τα οικονομικά και ένα πιτσιρίκι τότε, που ήμουν, που να τα καταλάβει. Γιατί το βράδυ ήθελα να βγω, πήγαινα και κοιμόμουν κάτω από τον πάγκο στο εργαστήριο, το πρωί έπαιρνα την κρέμα και συνέχιζα και δούλευα», είπε αρχικά ο Στέλιος Παρλιάρος.

Και συνέχισε: «Τότε στα ’80s ξεκίνησαν και τα προβλήματα όταν πέθανε ο Μπίλι Μπο και εγώ είχα ανοίξει το εργαστήριο κοντά του. Ήξερε η Αθήνα ότι κάναμε παρέα και στη Μύκονο και όλα αυτά οπότε, όταν έμαθαν ότι ο Μπίλι Μπο είχε AIDS, κάποιοι με έλεγαν “σε αυτό το μαγαζί μην πηγαίνετε γιατί θα κολλήσετε”. Βεβαίως αυτό έγινε και σε μένα γιατί ήταν ρατσισμός το AIDS τότε».

«Φόβος και τρόμος, «δεν θα πας στον Παρλιάρο να φας γλυκό». Σιγά σιγά όμως ηρέμησε αυτό και εγώ άρχισα να αλλάζω γιατί προσπαθούσα να δω τι θα κάνω. Έκλεισα το μαγαζί, πήγα κάπου αλλού, συνεργάστηκα και μετά από το 2004 που έφυγα εντελώς από αυτό το όνομα που «έχτισα» άλλαξε όλη η πορεία μου. Έγινα ένας άλλος άνθρωπος», κατέληξε ο Στέλιος Παρλιάρος.

Read More

And More