Συγκλονίζει ο Θοδωρής Κατσαφάδος: «Ο αδελφός μου πέθανε με έναν τρόπο πολύ άγριο, σοκαριστικό και σε μια ευαίσθητη ηλικια»

Στην εκπομπή «Μαμά-δες» βρέθηκε καλεσμένος την Κυριακή 22/10 ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων, μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια αλλά και την τραγική απώλεια της αδερφής και ενός εκ των αδερφών του.

«Δεν σκεφτόμουν καθόλου να κάνω δικά μου παιδιά ενώ προέρχομαι από μια τεράστια οικογένεια. Είμαι το νούμερο 12 σε αυτήν. Η μάνα μου έκανε έξι παιδιά πριν από τον πόλεμο και έξι παιδιά μετά από τον πόλεμο. Ηλικιακά ο πρώτος μου αδελφός θα μπορούσε να είναι πατέρας μου γιατί γένναγε από τα 17 της μέχρι τα 40 της. Δηλαδή η απόσταση των αδελφών είναι τεράστια», είπε αρχικά ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

«Το περίεργο είναι ότι εγώ γεννήθηκα κατά λάθος σε μια σπάνια γέννηση διδύμων διαφορετικής ημέρας. 25 Οκτωβρίου η μάνα μου ήταν στον μήνα της, οργώνανε με τα βόδια και στις 10 το βράδυ την έπιασαν οι πόνοι σε ένα σπίτι στο χωριό στη Μάνη, που δεν είχε φως. Την βοήθησε η πεθερά της και μια άλλη γιαγιά του χωριού για να γεννήσει και γεννάει ένα κοριτσάκι. Μετά όμως λέει “πονάω, πονάω, να βγάλουμε τον πλακούντα” και τη σπρώχνανε, τη σπρώχνανε για αν το βγάλει. Περνάει η ημέρα, πηγαίνει 26 Οκτωβρίου και της λέει η πεθερά της “Πιάνω κεφάλι, έχεις κι άλλο παιδί” και βγήκα εγώ», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

«Στα παιδικά μου χρόνια βίωσα πάρα πολύ την απώλεια σε μια ηλικία ευαίσθητη που δεν μπορεί ένα παιδί να την διαχειριστεί. Ο αδερφός μου πέθανε επίσης με έναν τρόπο πολύ άγριο, σοκαριστικό και σε μια ηλικία πάρα πολύ ευαίσθητη. Ήμουν εννέα χρονών και εκείνος ήταν 11 που δεν μπορούσε το μυαλό μου να το διαχειριστεί, ούτε τώρα δεν μπορώ, πως συνέβη κάτι τέτοιο. Βρήκα μια χειροβομβίδα εγώ σε έναν πύργο στη Μάνη.

Δεν λέω ότι φταίω, όμως το μοιραίο ήταν ότι τη βρήκα εγώ, δεν ήξερα τι είναι και κανείς δεν ήξερε από τους δυο μας. Μετά εξερράγη και είναι μια εικόνα που θα την κουβαλάω σε όλη μου τη ζωή. Ενώ έχουν περάσει 60 χρόνια, για μένα είναι σαν χθες», κατέληξε ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

Read More

And More