Σύνθια Σάπικα: Ποια είναι η παρουσιάστρια της ΕΡΤ που έκοψε τα μαλλιά της στον «αέρα»

Από το απόγευμα της Παρασκευής 7/10, viral έχει γίνει στο διαδίκτυο ένα βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 3, όπου η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Σύνθια Σάπικα έκοψε τα μαλλιά της στον αέρα, ως κίνηση στήριξη προς τις γυναίκες του Ιράν.

Στο κλείσιμο του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων, η Σύνθια Σάπικα αναφέρθηκε στην άγρια δολοφονία της νεαρής Μάχσα στο Ιράν και στους αγώνες που δίνουν οι γυναίκες στην χώρα της Μέσης Ανατολής.

«Στεκόμαστε και εμείς δίπλα σε όλες τις γυναίκες στο Ιράν που αγωνίζονται καθημερινά για όσα εδώ στη Δύση είναι αυτονόητα. Γυναίκα, λοιπόν, Ζωή και Ελευθερία» είπε στην αποφώνησή της και με ένα ψαλίδι έκοψε τα μαλλιά της στον αέρα.

Πάμε, όμως, να μάθουμε ποια είναι η παρουσιάστρια της Κρατικής Τηλεόρασης που μέσα σε ένα απόγευμα όλο το Internet μιλούσε γι’ αυτήν…

Ποια είναι η Σύνθια Σαπίκα

Η Σύνθια Σάπικα έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη κι είναι 53 ετών. Το πραγματικό της όνομα είναι Ροδάνθη, ωστόσο της άρεσε πάντα περισσότερο το Σύνθια.

Η παρουσιάστρια σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της, λόγω εγκυμοσύνης. Παρόλα αυτά, η Σύνθια Σαπίκα δεν τα παράτησε εκεί τις σπουδές της, αφού μετά επέλεξε να σπουδάσει στη σχολή δημοσιογραφίας και υποκριτικής στην Αθήνα.

Το 2010 για κάποιους μήνες, η Σύνθια έμεινε άνεργη, ακόμα και εκείς όμως βρήκε τη δύναμη να ολοκληρώσει το bachelor της και συνέχισε σε master στη γλωσσολογία και την ανάλυση πολιτικών κειμένων στα γερμανικά και τα ελληνικά. Άλλωστε, η ίδια είναι λάτρις των ξένων γλωσσών, μιας και μιλάει πέντε: γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, ρωσικά και λίγα ιταλικά.

Η δημοσιογράφος έχει μεγάλη ευαισθησία στις έμφυλες διακρίσεις.

Η πρώτη εκπομπή στην ΕΡΤ και η συνεργασία με τον Θοδωρή Δρακάκη

Η πρώτη εκπομπή της Σύνθιας Σάπικα στην ΕΡΤ1 ήταν ένα καθημερινό μαγκαζίνο που παρουσίαζε εναλλάξ με τον Θοδωρή Δρακάκη. Ωστόσο, έχει κι άλλες συνεργασίες στο ενεργητικό της. Το Mega, οι εφημερίδες Απογευματινή και Μακεδονία, καθώς και τα άρθρα της σε αρκετές ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης είναι μόνο μερικά από τα βήματά της.

Το 2015 φαίνεται πως ήταν η χρονιά της, καθώς πέρασε πρώτη στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και για πέντε χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή ΣΥΝ στην ΕΡΤ 3. Μέχρι που ήρθε το… πρόωρο τέλος!

«Οι εποχές που διανύουμε είναι κρίσιμες και η ενημέρωση πολύτιμη. Με την ευχή η ΕΡΤ3 να παραμείνει στην αιχμή της ενημέρωσης, με πλούσια ενημερωτική ζώνη από την πρώτη γραμμή των γεγονότων χωρίς εκπτώσεις και μειώσεις, όπως πάντα ανεξάρτητα κάναμε όλοι- θα υπηρετήσω το κανάλι μου και όλους εσάς από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 14.00 καθημερινά. Θα τα λέμε από εκεί λοιπόν, και από τη σελίδα της εκπομπής, όπου θα μπορείτε να μας στέλνετε προτάσεις για θέματα, ενώ θα μετρούμε όλοι μέρες για να ξαναβρεθούμε στο ΣΥΝ» είχε γράψει σε ανάρτησή της στο facebook!

Η υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία

Η Σύνθια Σαπίκα το 2019 αποφάσισε να ασχοληθεί και με την πολιτική, καθώς ήταν υποψήφια στις εκλογές ως βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Η προσωπική ζωή

Η Σύνθια Σαπίκα έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική της ζωή σε χαμηλούς τόνους. 

Η δημοσιογράφος έχει αποκτήσει δύο παιδιά από τον γάμο της με τον Αρσένη Βιλδιρίδη, τον Αλέξανδρο και την Κατερίνα.

«Όσο και αν με αγχώνει, η δουλειά μου με σώζει. Το επταήμερο που δουλεύω περνάει ευκολότερα. Συνειδητοποιώ, ότι και οι άλλοι έχουν αντίστοιχες εμμονές. Το σπίτι είναι περιοχή δικαιοδοσίας για μένα. Ένα βράδυ είδα εφιάλτη ότι μπήκε μέσα υδραυλικός. Ποτέ δεν είχα μανία με τα χρήματα. Τώρα τα έχω σιχαθεί τελείως. Τα λεφτά είναι μολυσμένα. Η κολλητή μου, η Xαντρούλα, όποτε βρίσκει ευκαιρία δίνει ακόμα φιλιά. Μου λείπουν τα παιδιά μου, ο κανονικός σαββατιάτικος καφές με την αδερφή μου και η αγκαλιά της μαμάς μου» είχε δηλώσει στο περιοδικό GLOW η Σύνθια Σάπικα.

H Σύνθια Σαπίκα και ο Αρσένης Βιλδιρίδης αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο πριν από λίγα χρόνια, ωστόσο παραμένουν οικογένεια για χάρη των παιδιών τους.

«Κάνω τέλεια παρέα με το γιο μου και προσπαθώ να αποτρέπω την κόρη μου από το να με νταντεύει. Για να σοβαρευτούμε, τώρα είναι τέλειο που είμαστε σχετικά κοντά σε ηλικία αλλά τα παιδιά μου στερήθηκαν μία ώριμη, πιο στιβαρή μαμά. Αντιθέτως δεν έχασα ευκαιρία να χοροπηδώ και να μαθαίνω καινούρια πράγματα μαζί τους», είχε δηλώσει η Σύνθια Σαπίκα σε παλαιότερη συνέντευξή της στην Αναστασία Καρυπίδου και την ιστοσελίδα karfitsa.gr!

Φωτογραφίες: Instagram

Read More

And More