Τελικά ο ΑΝΤ1 εάλω εκ των έσω…

Τελικά ο ΑΝΤ1 εάλω εκ των έσω… | tlife.gr

Τελικά ο ΑΝΤ1 εάλω εκ των έσω… Αυτό σκέφτομαι διαρκώς από χθες, μετά την «βίαιη» λήξη της συνεργασίας του Αντώνη Κανάκη με τον ΑΝΤ1.

Και γιατί σου το λέω αυτό; Γιατί δεν ξέρω τι συμβαίνει με αυτό το συγκεκριμένο κανάλι… Δεν ξέρω τι τους συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια. Αισθάνομαι ,όμως, πως εκεί στο Μαρούσι τα φρένα έχουν σπάσει και πως το κανάλι τρέχει με ξέφρενους ρυθμούς προς τον γκρεμό.

Αυτό που παρακολουθώ με λύπη, είναι την σταδιακή αποδόμηση του καναλιού… Μία αποδόμηση την οποία δεν επιχειρούν οι ανταγωνιστές, δεν την επιχειρούν τα Μέσα. Την επιχειρούν οι ίδιοι οι Αντεννικοί με τις πρωτοβουλίες τους, τις κινήσεις τους, τις αποφάσεις τους…

Ο ΑΝΤ1 είναι ένα κανάλι με το οποίο έχω συνεργαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια… Είναι ένα κανάλι που έχω αγαπήσει πολύ και είναι ένα κανάλι μέσα στο οποίο γεννήθηκαν για μένα ουσιαστικές φιλίες και σχέσεις αγάπης. Ο ΑΝΤ1 ήταν και θέλω να πιστεύω πως θα εξακολουθήσει να είναι, ένα μεγάλο κανάλι.

Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τον ΑΝΤ1, ήταν τα λαμπερά πρόσωπα που βρισκόντουσαν κάτω από την στέγη του. Ήταν οι μεγάλοι τηλεοπτικοι πρωταγωνιστές που σε αυτό το κανάλι δουλέψαν, δημιούργησαν κι έγραψαν ιστορία. Ήταν και τα έμπειρα στελέχη του που έδιναν όλο τους είναι, για το καλό του σταθμού, γνωρίζοντας καλά την δουλειά.

Και ξαφνικά ο ΑΝΤ1 από κανάλι τείνει να γίνει… καναλάκι. Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κανείς την… μη ψυχραιμία στις αποφάσεις. Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κανείς τις εν ΄βρασμώ πρωτοβουλίες. Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κανείς, πως τα στελέχη που αποτελούν την διοικητική ραχοκοκαλιά του καναλιού, είναι κατώτερα των προσδοκιών. Γιατί οι πάντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Κάπως έτσι ο ΑΝΤ1 σιγά-σιγά αποδυναμώνεται. Σιγά-σιγά μικραίνει στα μάτια μου, βάζοντας στο πάγκο τηλεοπτικές προσωπικότητες που έχουν δυναμική, που έχουν άποψη, που μπορεί να κάνουν την διαφορά. Σιγά-σιγά χάνει πρόσωπα που του ήταν πολύτιμα…

Και επίσης αλήθεια σου λέω, δεν ισχύει η παροιμία που λέει «ουδείς αναντικατάστατος». Τα κανάλια τα κάνουν οι άνθρωποι. Δεν είναι κανείς αναλώσιμος. Δεν είναι κανείς μία απλή συσκευή που αφού την χρησιμοποιήσεις, θα την πετάξεις έτσι απλά στην ανακύκλωση και θα πας για άλλα…

Αυτό δεν θα πρέπει κανείς να το ξεχνά ποτέ… Όσο ισχυρός κι αν είναι… Όποια κι αν είναι η θέση του… Οι πάντες έχουν ανάγκη τους πάντες…

Ελπίζω εκεί στον ΑΝΤ1 γρήγορα να βγουν από την… νιρβάνα τους, να κάνουν την αυτοκριτική τους, να κοιτάξουν τα λάθη τους κατάματα και να ξεκινήσουν την προσπάθεια να αποκτήσουν και πάλι τον παλιό, καλό, ασυναγώνιστο εαυτό τους.

Το μόνο που αξίζει στον ΑΝΤ1 είναι το να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στους δέκτες μας. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!

 

READ more