Τέμπη – Απόστολος Λύτρας: «Οι οικογένειες των θυμάτων είναι σε κατάσταση τραγική»

Στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία» μίλησε το πρωί της Δευτέρας 20/3 ο ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, που εκπροσωπεί αρκετές οικογένειες θυμάτων από τα Τέμπη.

«Οι οικογένειες των θυμάτων είναι σε κατάσταση τραγική. Μίλησα χθες με την οικογένεια του μηχανοδηγού. Άφησε τρία κορίτσια πίσω. Το μόνο που έχουν είναι θλίψη και θυμό για αυτό που συνέβη. Δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζαν πώς εκπαιδεύονται οι σταθμάρχες. Είναι αδιανόητο ότι ψάχνουμε να βρούμε την λύση αφού θρηνήσαμε τόσους νεκρούς», είπε αρχικά ο Απόστολος Λύτρας. 

Και συνέχισε: «Θα έχουμε και άλλους κατηγορούμενους, είναι δεδομένο. Θα υπάρξουν υπεύθυνοι και από την Hellenic Train αλλά και από τον ΟΣΕ».

Σχετικά με την επανέναρξη των δρομολογίων, ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε: «Όταν ξεκινήσουν τα δρομολόγια θέλω να δω πώς θα βάλουμε τα παιδιά μας μέσα. Ενδιαφέρει κανέναν στην παρούσα φάση ποια κυβέρνηση έκανε και τι; Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας για να ταξιδεύουν τα παιδιά μας όχι τι χρώμα θα έχουν.. Θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα μέσα μεταφοράς».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όλο αυτό το διάστημα που δεν κινούνται τα τρένα «οι συνάδελφοι έχουν παρέμβει και έχουν διορθώσει πολλά σημεία».

Δες περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

Read More

And More