Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών στην Τατιάνα Στεφανίδου – «Μου έφεραν τα παιδιά μου δολοφονημένα»

Ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών, Θώμης και Χρύσας Πλακιά, Νίκος Πλακιάς μίλησε ζωντανά στην Τατιάνα Στεφανίδου και στο T-live, ανήμερα της επετείου της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών.

 «Είναι ένας χρόνος και σαν να μην πέρασε μία ημέρα… Βλέπετε έναν πατέρα που έχει χάσει τρία παιδιά και είναι όρθιος. Ο πόνος ο δικός μου δεν γίνεται δάκρυα. Δεν γίνεται κόμπος στον λαιμό όπως το βλέπετε εσείς που με αντικρίζετε. Ήταν τόσο άδικο… Μα τόσο άδικο!» είπε αρχικά ο κ. Πλακιάς.

Για την ημέρα του δυστυχήματος, ο κ. Πλακιάς ανέφερε πως συμβούλεψε τις κόρες του με την ξαδέλφη τους Αναστασία να είναι προσεκτικές στα μαθήματά τους και να αφήσουν πίσω τους τα τριήμερα. «Με το τρένο ταξίδευαν αλλά όχι πολύ συχνά. Συνήθως προτιμούσαν το λεωφορείο. Φοβόμουν περισσότερο το λεωφορείο από το τρένο. Ποτέ δεν θα πήγαινα τα παιδιά μου με το αμάξι στη Θεσσαλονίκη, ποτέ δεν θα άφηνα τη γυναίκα μου να τα πάει. Εκείνη τη μέρα ήμουν τόσο ήρεμος που δε μου περνούσε από το μυαλό ότι σε δύο ώρες θα άλλαζε η ζωή μου, ότι θα τελειώσει η ζωή μου… Και όλα αυτά για πέντε δευτερόλεπτα» σημείωσε.

«Δικαίωση για εμένα δεν θα υπάρξει. Με την έννοια που τη ξέρω. Δικαίωση θα ήταν να πάω σπίτι μου και να βρω τα παιδιά μου. Το κάνουμε αυτό για να δείξουμε ότι πρόκειται για δολοφονία. Δεν έφερα δυο παιδιά στην κοινωνία για να μου τα δολοφονήσουν» πρόσθεσε. 

«Σχετικά με τα δικαστήρια, ο ανακριτής με την εισαγγελέα Λαρίσης έχουν ξεκινήσει έναν τιτάνιο αγώνα κι ευελπιστούμε να μη σταματήσει στους 32 το κατηγορητήριο. Ας ξεκινήσουμε αργότερα τα δικαστήρια, είναι σημαντικό αυτό που σας λέω, αν είναι να καθίσουν στο σκαμνί 132. Θα προτιμούσα να ξεκινήσουν τα δικαστήρια του χρόνου την Άνοιξη και να καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι πρέπει» πρόσθεσε επίσης ο πατέρας των διδύμων στο T-live.

Read More

And More