Αποκάλυψη T-live!

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η επίτιμη βασίλισσα Σοφία στα βασιλικά Ανάκτορα στο Ψυχικό – Η ιστορία του εμβληματικού κτιρίου

Μια μεγάλη αποκάλυψη έκανε η εκπομπή T-Live με την Τατιάνα Στεφανίδου σχετικά με τα βασιλικά ανάκτορα στο Παλαιό Ψυχικό, το σπίτι που γεννήθηκε το 1940 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρένας Κουβελιώτη στην εκπομπή T-Live, μια ημέρα πριν τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η επίτιμη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας βρέθηκε στο Παλαιό Ψυχικό. Η αδερφή του Κωνσταντίνου κοιτούσε το πατρικό της σπίτι για αρκετή ώρα, όταν ο επικεφαλής των εργασιών την αναγνώρισε και της ανέφερε πως αν θέλει μπορεί να επικοινωνήσει με τους σημερινούς ιδιοκτήτες, ώστε να της επιτραπεί η είσοδος και να δει το σπίτι. Η ίδια αρνήθηκε ευγενικά.

Το πολυτελές οίκημα αγόρασε το 1937 ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ από βαθύπλουτο επιχειρηματία της Κωνσταντινούπολης για να ζήσει ο Παύλος με την Φρειδερίκη. Εκεί ο Κωνσταντίνος έζησε ένα σημαντικό μέρος της ζωής του. Πρόκειται για τα βασιλικά ανάκτορα του Ψυχικού, ένα επιβλητικό διώροφο οίκημα 1.200 τ.μ. Από το 1987 μέχρι σήμερα, η αποκατάσταση του οικήματος πέρασε από έναν Γολγοθά, γραφειοκρατικών και δικαστικών διαδικασιών. 

Το ακίνητο δημοπρατήθηκε και πουλήθηκε στην γνωστή οικογένεια Χατζηιωάννου. Μάλιστα και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας είχε διεκδικήσει το σπίτι.

 

Όπως ανέφερε η Ρένα Κουβελιώτη, η Σοφία βρέθηκε στο Ψυχικό και κοιτούσε με νοσταλγία το σπίτι που μεγάλωσε…

Read More

And More