Θανάσης Αλευράς: Η αποκάλυψη για το αυτοάνοσο νόσημα και η αποστασιοποίηση από το θέατρο

Ο Θανάσης Αλευράς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Το Πρωινό” και μίλησε, μεταξύ άλλων, στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα για το αυτοάνοσο νόσημα που έχει τα τελευταία 17 χρόνια και πώς αυτό τον οδήγησε στην απόφαση να αποστασιοποιηθεί από το θέατρο.

Ο γνωστός ηθοποιός, που αυτή τη σεζόν συμμετέχει στο YFSF, αποκάλυψε ότι η ψωρίαση ήρθε στην επιφάνεια όταν εργαζόταν στην τελετή λήξης της Ολυμπιάδας. Ο Θανάσης Αλευράς ανέφερε ότι το τρέξιμο τον έχει βοηθήσει πολύ ενώ εξομολογήθηκε ότι πλέον το θέατρο τον ταράζει και θέλει να δουλεύει εκεί δύο μήνες το χρόνο. 

“Εγώ εργαζόμουν για την τελική λήξης της Ολυμπιάδας το 2004. Η πρέσα εκεί ήταν έντονη. Εγώ ήμουν leader, δίδασκα τους εθελοντές τι πρέπει να κάνουν. Με το που ολοκληρώσαμε τους Ολυμπιακούς Κύκλους γέμισε το σώμα μου κοκκινίλες και σκέφτηκα ότι είναι από τον ιδρώτα. Πηγαίνω στον γιατρό γιατί δεν έφευγε και μου διέγνωσαν ψωρίαση. Πήγα και σε άλλον γιατρό, άρχισα τις αλοιφές, έψαξα τι συμβαίνει… Πρώτη φορά άκουσα το “αυτοάνοσο”. Ήμουν 22 χρονών.

Εγώ πιστεύω ότι το πυροδότησε αυτή η ένταση, η αιτία είναι κάπου αλλού. Τα πρώτα δέκα χρόνια το αντιμετώπιζα ιατρικά, αυτό όμως δεν τελειώνει έτσι. Θεωρώ ότι όταν παθαίνουμε κάτι είναι ένα σώμα για να μας μιλήσει το σώμα μας γιατί κάτι δεν κάνουμε καλά. Και αρχίζεις και ψάχνεις ένα ένα τα πράγματα για να δεις ποιος είσαι τελικά. Γιατί κάνουμε πράγματα που δε θέλουμε και αυτό είναι κόντρα. Εγώ ξεκίνησα να διαβάζω μόνος μου, πέρασα από ψυχοθεραπεία, από ενεργειακές θεραπείες, έκανα διαλογισμό και μπήκα στο τρέξιμο.

Το τρέξιμο με βοήθησε πάρα πολύ και αυτό μου το είχε πει και μια γιατρός. Όλα τα αυτοάνοσα έχουν υφέσεις και εξάρσεις, εμένα τα τελευταία χρόνια είναι σε μόνιμη ύφεση χωρίς κάποιο ιατρικό σκεύασμα. Θεωρώ ότι κάτι άλλαξε στο μυαλό μου. Αυτό που βοήθησε το μυαλό μου είναι η αρμονία της πράξης με το συναίσθημα. Πρέπει να κάνεις αυτά που θέλεις. Ας πούμε το θέατρο τώρα πια με ταράζει. Έχω πάρει την απόφαση να το κάνω λίγο, λίγο, δηλαδή δύο μήνες το χρόνο”, είπε ο Θανάσης Αλευράς. 

Δες το βίντεο:

Read More

And More