Θανάσης Κουρλαμπάς: H απώλεια που τον στιγμάτισε στην εφηβεία του και η σχέση του με τα παιδιά του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς που θαυμάσαμε την προηγούμενη σεζόν στις Άγριες Μέλισσες να παίζει μοναδικά τον Κλεομένη και φέτος στο “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο” στην ΕΡΤ, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής “Μεσάνυχτα” και απάντησε στις ερωτήσεις της Ελεονώρας Μελέτη.

Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι το θέατρο. Έχω περάσει δύσκολα όταν δεν πήγαινε η παράσταση καλά αλλά όλο κάτι γίνεται… κάτι μαγικό. Όταν πάτησα για πρώτη φορά στο σανίδι, ένιωσα ένα πολύ περίεργο συναίσθημα. 

Ο πατέρας μου πέθανε στην εφηβεία μου. Καταλαβαίνεις ότι χάνεις ένα σύμμαχο εκείνη τη στιγμή. Είναι μοναδική η σχέση πατέρα γιου. Η μητέρα και η αδελφή μου με στήριξαν.

Η Αθηνά η σύζυγός μου, είναι θεατρολόγος και είχε έρθει στο θέατρο για ένα πρότζεκτ και γνωριστήκαμε. Είμαστε μαζί από το 2003 και μου αρέσει να έρχεται στις πρεμιέρες μου να μου λέει τη γνώμη της

Είχα την τύχη να κάνω ένα ιδιαίτερο ρόλο στις Άγριες Μέλισσες. Μου αρέσουν οι ρόλοι του κακού. 

Τα παιδιά μου είναι αυστηροί κριτές. Έρχονται και με βλέπουν. Είναι ισχυρό το συναίσθημα να σε βλέπουν τα παιδιά σου. Η κόρη μου είναι καλή στα φιλολογικά και τη μουσική και ο γιος μου ασχολείται με το μπαλέτο. Όταν βλέπω το γιο μου να κάνει μπαλέτο τον βλέπω ευτυχισμένο. Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν πράγματα που τα κάνουν ευτυχισμένα. Τώρα που μπαίνουμε στη φάση της εφηβείας προσπαθώ να παίξω το σωστό ρόλο στη ζωή τους. Πιο μικρά με έκαναν ότι ήθελαν. 

Δεν έχω social media, από επιλογή. Δεν ήθελα να χάσω χρόνο με τα παιδιά μου. Αλλά συνειδητοποίησα στην πορεία ότι είναι εργαλείο για τη δουλειά μου και ότι έχω ανάγκη από την προσωπική επαφή τελικά.

 

Read More

And More