Θεσσαλία: Νέα αποκάλυψη Tlive! Δεν λειτούργησε κανένα αντλιοστάσιο στους ποταμούς της Καρδίτσας – Τι απαντά ο Αντιπεριφερειάρχης

Αποκαλυπτικές εικόνες από το ανάχωμα Σταυρού στον Σοφαδίτη Ποταμό που δείχνει ότι τα πάντα έχουν καταστραφεί, έφερε στο φως το T-live.

Η εκπομπή του Alpha και ο δημοσιογράφος Ιάσονας Τσόλης εντόπισαν τον μέχρι πρότινος διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα όσα λέει για τη συντήρηση των αναχωμάτων είναι αποκαλυπτικά.

Ο κ. Αλογάριαστος δήλωσε στο T-live: «Τα αναχώματα γενικά δεν είχαν συντηρηθεί και ήταν ταλαιπωρημένα και από τον Ιανό αλλά και από προηγούμενες… από προηγούμενα πλημμυρικά φαινόμενα. Και κανονικά θα έπρεπε να γίνει ένας συντονισμός υπερύψωσης των αναχωμάτων, ενίσχυσης των αναχωμάτων».

Το T-live αποκάλυψε πρώτο σε χθεσινό ρεπορτάζ την εικόνα από το άνοιγμα του αναχώματος στον Καλέντζη ποταμό, με τον εκσκαφέα να βρίσκεται ακόμη στο σημείο. Είναι ένα από τα λάθη που οδήγησαν στο πνίξιμο του Παλαμά, σύμφωνα με τους κατοίκους.

Η μαρτυρία του πρώην Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εξηγεί γιατί το ανάχωμα έπρεπε να ανοίξει από την άλλη πλευρά.

«Εμείς επεμβαίναμε στο ανάχωμα, το αριστερό ανάχωμα, κατά τη φορά ροής του νερού. Το νερό εκτονωνόταν προς αγροκτήματα Μακρυχωρίου και Προαστείου όπου εκεί είναι μεγάλη η έκταση των αγροκτημάτων και δεν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα» σημείωσε.

Η δημοσιογραφική έρευνα του T-live προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την παραίτηση του Περιφερειάρχη.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα λέει ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας και για τη μη λειτουργία των αντλιοστασίων, με αποτέλεσμα τα νερά να μην μπορούν να οδηγηθούν στα ποτάμια.

«Δε λειτούργησαν τα αντλιοστάσια. Δηλαδή και να είχε σπαστεί το ανάχωμα, άμα σε λειτούργησε το αντλιοστάσιο στον Φαρσαλίτη, που εκβάλει προς τον Ενιπέα, το αντλιοστάσιο από τον Ιταλικό που εκβάλει προς τον Καλέντζη, αν δε λειτουργούσε το αντλιοστάσιο στη Μαραθέα… Δεν είχε μια γεννήτρια ούτως ώστε να τεθούν σε λειτουργία. Μόλις κόπηκε το ρεύμα γι’ αυτό είχαμε κατακράτηση των υδάτων, συγκράτηση των νερών στην περιοχή του Παλαμά» δήλωσε.

Ποιος έδωσε την εντολή να σπάσει το ανάχωμα στον Καλέντζη; Ο ίδιος ιδιοκτήτης του εκσκαφέα που γκρέμισε το ανάχωμα παραδέχτηκε, μιλώντας αποκλειστικά στο T-live ότι η εντολή δόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα ερωτήματα για τα όσα οδήγησαν στο πνίξιμο μιας ολόκληρης περιοχής παραμένουν αναπάντητα με χιλιάδες κατοίκους να προσπαθούν να στήσουν τις ζωές τους ξανά πάνω στα ερείπια. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος, απάντησε ζωντανά στην εκπομπή.

Δες περισσότερα στο παρακάτω βίντεο

Read More

And More