Τι ανέφερε στο παρελθόν ο Αλέξης Γεωργούλης για το κίνημα #metoo και την σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας

Σάλο έχει προκαλέσει από το βράδυ της Δευτέρας 17/4 η καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βαριά αδικήματα σεξουαλικής φύσης, ενώ παράλληλα έχει γίνει αίτημα για άρση της πολιτικής του ασυλίας από τις εισαγγελικές αρχές του Βελγίου.

Η Ελένη Χρονοπούλου, δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι η γυναίκα που έκανε καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική παρενόχληση, η οποία μάλιστα, πριν από λίγη ώρα προχώρησε στην πρώτη της ανάρτηση μετά την αποκάλυψη του ονόματός της, δίνοντας λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν. (Δες εδώ αναλυτικά)

Όσο η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, στο φως της δημοσιότητας έρχονται βίντεο στα οποία ο Γεωργούλης μιλούσε παλαιότερα για το ελληνικό #MeToo, τη σεξουαλική κακοποίηση και την κακοποιητική συμπεριφορά σε χώρους δουλειάς.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Αλέξης Γεωργούλης, είχε μιλήσει στην εκπομπή του MEGA, «Πάμε Δανάη», αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως «οι καταγγελίες και το #MeToo υπήρχαν σαν γεγονότα και παλιότερα, τώρα όμως βρήκαν ένα τρόπο να βγουν προς τα έξω ώστε να αντιδράσει η κοινωνία».

«Δεν έχω βιώσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο. Είναι θέμα εξουσίας. Δεν παίζει ρόλο το αν είσαι ωραίο παιδί ή όχι. Αρνήθηκα προτάσεις. Πιστεύω ότι πλέον θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ελπίζω να μη σταματήσει όλο αυτό. Πρότεινα στο Ευρωκοινοβούλιο να υπάρχει ένα πρωτόκολλο για το πώς ένα σκηνοθέτης, ένας καθηγητής, ή ένας προπονητής πρέπει να διδάσκουν. Δεν είναι μόνο οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, υπάρχουν και άλλες», είχε αναφέρει ο Αλέξης Γεωργούλης.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164