Τηλεοπτική Ελληνική: Παίρνει τελικά την πολυπόθητη άδεια, υπό προυποθέσεις…

Μεγάλη μέρα είναι η σημερινή για την “Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε”, μιας και σήμερα ήρθε και το μεγάλο “ναι” από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Μετά την αρχική απόρριψη της αίτησης για άδεια πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, στην “Τηλεοπτική Ελληνική” και ύστερα από την ένσταση που κατατέθηκε από την πλευρά του νεοσύστατου καναλιού, τελικά το ΕΣΡ αποφάσισε να ανάψει το πράσινο φως…

Μία άδεια η οποία αξίζει να επισημάνουμε, πως δίνεται υπό προυποθέσεις, μιας και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, έθεσε ένα συγκεκρκιμένο πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία που θα αναδείξει την “Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε”, στο έκτο κανάλι με άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου.

Τι ακριβώς εννοώ; Πως πρέπει ως τις 26 Ιουνίου, η συγκεκριμένη εταιρία, πρέπει να προσκομίσει “στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει η πλήρης εξόφληση με τραπεζικό δανεισμό του συνολικού πιστωμένου τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετοχών της M.P.J. HOLDINGS LTD από την εταιρεία A-ORIZON MEDIA LTD στην Martine-Nadine Bolle και κατά προέκταση η πραγματική οικονομική σύνδεση της τελευταίας με το μετοχικό κεφάλαιο της υποψηφίας”.

Με άλλα λόγια, μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών, η εταιρεία θα πρέπει να προσκομίσει δάνειο της τάξης των 6,3 εκατ. ευρώ προς την  επιχειρηματία  Martine-Nadine Bolle, για τη μεταβίβαση των μετοχών της M.P.J. HOLDINGS LTD ιδιοκτήτρια εταιρεία της Τηλεοπτική Ελληνικής, από την εταιρεία A-ORIZON MEDIA LTD.

Φυσικά, για να ανακηρυχθούν οι οριστικοί υπερθεματιστές, θα πρέπει να υπάρξει και έλεγχος από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, διασικασία που θα διαρκέσει ως και 45 μέρες.

Στη διαδικασία αυτή του ελέγχου, – που ουσιαστικά είναι η επόμενη φάση στη διαδικασία της αδειοδότησης -, θα υπαχθούν και οι αρχικώς επιλεγέντες, ΣΚΑΙ, Star, Alpha, Epsilontv και Αntenna.

Η απόφαση του ΕΣΡ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ανακηρύσσει οριστικούς προεπιλεγέντες για τη χορήγηση των αδειών που προκηρύχτηκαν με βάση με βάση την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ τους ακόλουθους υποψηφίους:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ανακηρύσσει επίσης οριστική προεπιλεγείσα για τη χορήγηση μίας από τις ως άνω άδειες την εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, υπό τον όρο ότι θα προσκομίσει έως τις 26.06.2018 στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει η πλήρης εξόφληση με τραπεζικό δανεισμό του συνολικού πιστωμένου τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετοχών της M.P.J. HOLDINGS LTD από την εταιρεία A-ORIZON MEDIA LTD στην Martine-Nadine Bolle και κατά προέκταση η πραγματική οικονομική σύνδεση της τελευταίας με το μετοχικό κεφάλαιο της υποψηφίας».

Read More

And More