Τιτανικός: Αυτοί είναι οι επιβαίνοντες του υποβρύχιου «Τιτάνα» – Ζάμπλουτοι που λάτρευαν την περιπέτεια

Το υποβρύχιο «Τιτάνα» έχει εξαφανιστεί από την Κυριακή (18/06/2023) με πέντε επιβαίνοντες κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, στον Ατλαντικό Ωκεανό…

Ο χρόνος λιγοστεύει προκειμένου να βρεθούν ζωντανοί μέχρι αύριο, Πέμπτη 22/6, ένας Αμερικανός, ένας Γάλλος, ένας Βρετανός και δύο Πακιστανοί επιβάτες ενός τουριστικού υποβρυχίου που κατέβηκε για να επισκεφθεί το ναυάγιο του Τιτανικού σε βάθος 4.000 μέτρων στο βόρειο Ατλαντικό. Η επιχείρηση αυτή έχει κινητοποιήσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται από τον Καναδά και τη Γαλλία.

Ποιοι είναι οι πέντε επιβαίνοντες του υποβρύχιου

  • Ο Βρετανός Χάμις Χάρντινγκ

Ο Χάμις Χάρντινγκ έχει έρθει πολλές φορές στο φως της δημοσιότητας. Είναι Βρετανός, με τις επιχειρήσεις του να έχουν έδρα στο Ντουμπάι, ιδρυτής της Action Aviation και κάτοχος 3 παγκόσμιων ρεκόρ. Η εταιρεία του δραστηριοποιείται στην αγορά ιδιωτικών αεροσκαφών σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάμις Χάρντινγ καταδύεται με υποβρύχιο. Πριν από δύο χρόνια χρησιμοποίησε ένα άλλο βαθυσκάφος έτσι ώστε να βρεθεί στην Τάφρο της Μαριάνας.

  • Ο πατέρας και ο γιος από το Πακιστάν

Μεταξύ των αγνοουμένων και ο 48χρονος Σαχζάντα Νταούντ, μεγιστάνας από το Πακιστάν και ο 19χρονος γιος του Σουλεμάν. Είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας ENGRO CORPORATION. Ο ίδιος, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, μένουν στο Λονδίνο.

Η οικογένεια του Νταούντ έχει στενούς δεσμούς με την Βρετανία και δραστηριοποιείται στον χώρο των λιπασμάτων, των τροφίμων και της ενέργειας.

  • Ο Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρζολέ

Ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος εξερευνητής, βρίσκεται επίσης στο πλοίο.

Πρώην αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού, είναι διευθυντής υποβρύχιας έρευνας της RMS Titanic, που οργανώνει αποστολές στο ναυάγιο για την ανάκτηση αντικειμένων. Έχει επιβλέψει την ανέλκυση 5.000 αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος 20 τόνων από το κύτος του πλοίου.

  • Ο ριψοκίνδυνος Στόκτον Ρας

Άλλος επιβάτης είναι ο είναι Στόκτον Ρας ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ocean Gate. Οι φίλοι του τον περιγράφουν ως «πραγματικό πρωτοπόρο» και «ριψοκίνδυνο».

Δες το ρεπορτάζ του Live News:

Read More

And More