Τζώρτζια Κεφαλά: Η αποκάλυψη για τον Θάνο Τζήμερο – «Συνέχισε την ανάρτησή του σε προσωπικά μηνύματα»

Για την επίθεση που δέχθηκε από τον Θάνο Τζήμερο λόγω των ρούχων που επέλεξε να φορέσει στην χθεσινή ορκωμοσία της νέας Βουλής μίλησε τηλεφωνικά η Τζώρτζια Κεφαλά στην εκπομπή Mega Καλημέρα.

«Για μένα ήταν κάτι αναμενόμενο όλο αυτό. Είναι κάτι που αντιμετωπίζω σε όλη μου τη ζωή σε όλους τους χώρους και ήμουν αρκετά προετοιμασμένη, τουλάχιστον ψυχολογικά. Αυτό που με συγκινεί ιδιαίτερα, είναι η υπεράσπιση του κόσμου και λέω με συγκινεί γιατί δεν έχει τόση σημασία το πρόσωπό μου αλλά το να φύγουμε από την υποκρισία και τον κομφορμισμό…. Πρέπει να μπαίνουμε ολόκληροι σε όλους τους χώρους» είπε αρχικά η Τζώρτζια Κεφαλά.

«Νομίζω ότι όλη η εμφάνισή μου τούς ήταν ξένη και δυσάρεστη. Και όλο αυτό που είμαι ενδεχομένως, γιατί εγώ φέρνω μια φωνή ανθρώπων που δεν έχουν ακουστεί ποτέ μέσα στη Βουλή. Υπάρχει ένα πολύ περίεργο κλίμα που έχει να κάνει με τη σοβαρότητα και την αποστασιοποίηση του ενός από τον άλλον που εγώ δεν έχω συνηθίσει όταν συναντιέμαι με ανθρώπους. Συναντιόμαστε και αγκαλιαζόμαστε. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια άλλη στάση που κι αυτό ψευδώς φαίνεται σαν μια στάση σοβαρότητας…

Μέσα στη Βουλή θα έπρεπε να υπάρχουν άνθρωποι που συζητούν για το μέλλον των άλλων ανθρώπων. Τώρα, το πως θα το κάνουν αυτό, αν χαμογελούν ή όχι ή το αν δίνουν ή όχι το χέρι, είναι κάτι άλλο… Μπορεί να μη θεωρούμε φυσιολογικό το να μπει κάποιος άνθρωπος περίεργα ντυμένος μέσα στη Βουλή αλλά θεωρούμε φυσιολογικό να σταυροκοπιέται κάποιος από την αρχή μέχρι το τέλος» ανέφερε η Τζώρτζια Κεφαλά.

«Θα συνεχίσω να πηγαίνω όπως είμαι. Σαν ο εαυτός μου θέλω να ορκίζομαι, δε μπορώ να ορκίζομαι ως κάτι άλλο. Πρέπει το ψέμα και ο κομφορμισμός κάποια στιγμή να φύγουν» πρόσθεσε σε άλλο σημείο η Τζώρτζια Κεφαλά.

«Μη μένουμε στα ρούχα ρε παιδιά. Μπαίνουν μέσα κοστούμια που ξεστομίζουν απαράδεκτα σχόλια, ιδεολογίες και ιδεοληψίες που δε θα έπρεπε να ακούγονται. Υπάρχουν κοστούμια που είναι χειρότερα. Η Βουλή θα έπρεπε να έχει έναν κώδικα συμπεριφοράς πρωτίστως» είπε από τη δική της πλευρά η Ελεονώρα Μελέτη παίρνοντας θέση υπέρ της Τζώρτζιας Κεφαλά.

Τέλος, η Τζώρτζια Κεφαλά αποκάλυψε ότι με τον Θάνο Τζήμερο είχαν και μια ιδιωτική συνομιλία.

«Είχαμε μια έντονη μηνυματογραφία μετά. Επικοινωνήσαμε και ειπώθηκαν πράγματα που θα ήθελα να τα θέσω μέσα στη Βουλή. Θα τα μάθετε εν καιρώ… Εκείνος μου έστειλε πρώτος μήνυμα. Συνέχισε την ανάρτησή του σε προσωπικά μηνύματα. Καταλήξαμε γιατί εγώ ήμουν πολύ ευγενική απέναντί του… Κάποια στιγμή πολύ ήρεμα και ωραία κλείσαμε τη συζήτηση. Ειπώθηκαν πολύ σοβαρά πράγματα. Το σεξιστικό ήταν μόνο η αρχή… Ένα σάπιο σύστημα και μια σάπια νοοτροπία κρύβεται πίσω από τέτοιες αντιλήψεις» είπε η Τζώρτζια Κεφαλά.

Δες το χαρακτηριστικό απόσπασμα παρακάτω:

Read More

And More