Βασιλιάς Κάρολος: Η μεγάλη συναυλία προς τιμήν της στέψης του

Τρεις ημέρες εορτασμού, από το Σάββατο ως και τη Δευτέρα, προβλέπονταν για τη στέψη του Καρόλου Γ’, με τη δεύτερη ημέρα να είναι αφιερωμένη σε μια μεγάλη συναυλία.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε το πάρτι-συναυλία στο κάστρο του Ουίνδσορ σε μια ειδικά διαμορφωμένη σκηνή, τη μεγαλύτερη που έχει στηθεί ποτέ στο κάστρο, ενώπιον της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα μάλιστα, με τη «Sun», στη συναυλία πήγαν περίπου 20.000 άτομα.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αποθεώθηκαν όταν εμφανίστηκαν στην εξέδρα των επισήμων για να παρακολουθήσουν τη συναυλία προς τιμήν της στέψης του.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ και είπε ότι «μας προσέχει», καθώς ευχαρίστησε τον βασιλιά Κάρολο στη συναυλία στέψης. 

 

Το «παρών» έδωσαν μεγάλα ονόματα όπως η Νικόλ Σέρζινγκερ, η Κέιτι Πέρι, ο Λάιονέλ Ρίτσι, ο Νικ Κέιβ, οι Take That, οι Olly Murs, η Paloma Faith, και ο διάσημος Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι, ερμηνεύοντας το «You’ll Never Walk Alone».

Η σκηνή ήταν διαμορφωμένη όπως η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου (Union Flag), ενώ οι καλλιτέχνες που ανέβηκαν επί σκηνής ήταν οι: η Κέιτι Πέρι (Katy Perry), ο Λάιονελ Ρίτσι (Lionel Richie) και οι Τέικ Δατ (Take That).

Παράλληλα, μια ορχήστρα παγκόσμιας κλάσης έπαιξε μια σειρά από αγαπημένα μουσικά κομμάτια.

Στο πρόγραμμα ήταν και μια κοινή παράσταση από το Βασιλικό Μπαλέτο, τη Βασιλική Όπερα, τη Royal Shakespeare Company, το Royal College of Music και το Royal College of Art.

Φωτογραφίες: Reuters

 

Read More

And More