Βασίλης Ζούλιας: “Είχα κάνει 5-6 απόπειρες αυτοκτονίας, ήθελα να τελειώνει αυτό”

Ο Βασίλης Ζούλιας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Dot” και θυμήθηκε και μοιράστηκε με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο τα δύσκολα χρόνια που πέρασε, όταν ήταν εθισμένος στο αλκοόλ. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας αποκάλυψε ότι είχε κάνει 5 – 6 απόπειρες αυτοκτονίας, αφού – όπως παραδέχτηκε – οι εθισμένοι άνθρωποι είναι βαθιά δυστυχισμένοι. 

“Μίλησα νωρίς εγώ για τα βιώματά μου. Πρέπει να σταματήσει να υπάρχει ταμπού με το αλκοόλ. Ο αλκοολισμός είναι εθισμός, ο εθισμός είναι μια ασθένεια. Σταμάτησα να πίνω 28η Οκτωβρίου του 1992. Ο συναισθηματικός πάτος ήταν αυτό που με έκανε να πω σταματάω. Ήμουν 29 και αισθανόμουν 59. Θυμάμαι τη μέρα που είχα πετάξει το μπουκάλι. Είχα περάσει μια περίοδο που είχα κάνει 5-6 απόπειρες αυτοκτονίας, ήθελα να τελειώνει αυτό.

Οι εθισμένοι άνθρωποι είναι βαθιά δυστυχισμένοι, δεν αντέχουν τον εαυτό τους, δεν αντέχουν την πραγματικότητά τους, δεν αντέχουν αυτό που τους συμβαίνει πονάνε συνεχώς και στην ερώτηση γιατί πονάνε δεν υπάρχει απάντηση. Ζήτησα βοήθεια από μία ομάδα 12 βημάτων, που τότε υπήρχε μία στην Αθήνα. Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την ημέρα. Άλλαξαν όλα σε μια στιγμή.

Λίγο πριν μπω σε αυτό το πρόγραμμα έψαχνα έναν τρόπο καινούριο να πεθάνω. Είχα δοκιμάσει όλα τα άλλα. Ούτε το μπαλκόνι δούλεψε, ούτε τίποτα, ο Θεός ήθελε να ζήσω, τελείωσε. Είχε άλλο πλάνο. Να σας πω κάτι για εκείνη την ημέρα, δεν το έχω πει σε κανέναν. Η πρώτη κουβέντα στην μητέρα μου ήταν “το παλτό το μάζεψες;” Είχα ένα πολύ ακριβό παλτό μαζί μου εκείνη την ημέρα. Αφού ζούσα, έπρεπε να έχω το παλτό.

Τον χρήστη τότε τον έβαζαν φυλακή, έτσι βρέθηκα εγώ στο κενό. Ο εισαγγελέας είχε έρθει τότε στο νοσοκομείο και μου είχε πει «συγγνώμη παιδί μου γι’ αυτό που σου έκανα”. Βρήκα χαρά από την πρώτη μέρα της καινούριας μου ζωής. Εδώ και 28 χρόνια χαίρομαι. Είναι ένα ταξίδι προς την ευτυχία. Σήμερα κάνω και τρελά πράγματα από χαρά μόνος μου”, δήλωσε ο Βασίλης Ζούλιας.

Δες το βίντεο:

Read More

And More