Site icon TLIFE

Βασίλης Ζούλιας για Γιώργο Μαζωνάκη: «Τον είδα σαν αδελφό μου – Του στερήθηκε η ευκαιρία να αλλάξει»

Ο Βασίλης Ζούλιας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο στις 3» στον ΣΚΑΙ, όπου παραχώρησε μια ιδιαίτερα προσωπική συνέντευξη, μιλώντας για τη δική του διαδρομή, τη μάχη του με τις εξαρτήσεις, αλλά και την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, που έχει απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα.

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας αναφέρθηκε στην απόφασή του να τοποθετηθεί δημόσια, υπερασπιζόμενος την οικογένεια του τραγουδιστή, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του.

«Αισθάνομαι ότι έχω μια αποστολή. Και σαν άνθρωπος που έχω δημόσιο λόγο, δε γίνεται. Και όταν ακούω κάποια πράγματα, ξέρεις, καμιά φορά βγαίνω και μου λένε “βρε παιδί μου, τι βγαίνεις και τα λες και δεν κάνει καλό και στη δουλειά”», ανέφερε αρχικά.

Όταν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου τον ρώτησε αν με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του θέλησε να υπερασπιστεί την οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη, εκείνος απάντησε κατηγορηματικά: «Φυσικά υπερασπίστηκα την οικογένεια».

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Ζούλιας θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε όσους έσπευσαν να ασκήσουν σκληρή κριτική στην οικογένεια, μιλώντας μέσα από τη δική του εμπειρία με τις εξαρτήσεις.

«Και πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, καταρχήν να τους ζητήσω συγγνώμη αν τους έφερα σε μια δύσκολη θέση αυτούς που βρίζανε την οικογένεια. Συγγνώμη παιδιά. Εύχομαι αργότερα κάποια στιγμή στη ζωή σας να καταλάβετε και μπράβο σας που δεν έχετε κανέναν στην οικογένειά σας ή στον ευρύτερο κύκλο σας εθισμένο ή αλκοολικό να υποφέρει. Χαίρομαι για εσάς», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά εμφανίστηκε όταν η συζήτηση στράφηκε στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην εκπομπή, έχασε τη ζωή του.

Ο σχεδιαστής υποστήριξε ότι η σιωπή δεν ήταν η ενδεδειγμένη στάση απέναντι σε αυτή την απώλεια, ενώ μίλησε με θαυμασμό για το καλλιτεχνικό ταλέντο του τραγουδιστή.

«Εδώ έπρεπε να γίνει ακριβώς το αντίθετο από τη σιωπή στο νεκρό και σεβασμό σε ένα νεκρό. Έπρεπε να γίνει ακριβώς το αντίθετο και πιστεύω αυτό θα ήθελε και ο Γιώργος που δημιουργούσε πάντα φασαρία με τις εμφανίσεις του και ήταν ένας υπέροχος καλλιτέχνης, τον οποίο και εγώ προσωπικά τον ανακάλυψα μετά θάνατον γιατί ακούω με μανία κάποια τραγούδια του», ανέφερε.

Μάλιστα, περιγράφοντας ένα παλιό βίντεο του τραγουδιστή από τα νεανικά του χρόνια, πρόσθεσε: «Όταν είδα αυτό το βίντεο με το παιδί με το πουλόβερ δεμένο εδώ να τραγουδάει με τέτοιο πάθος δεκαπέντε, δεκαεπτά χρονών ρεμπέτικα τραγούδια με τέτοιο πάθος, λέω αυτός ο άνθρωπος ήταν τεράστιο ταλέντο».

Ο Βασίλης Ζούλιας στάθηκε και στους χειρισμούς της γιατρού που αναφέρθηκε στη συζήτηση, χαρακτηρίζοντας όσα συνέβησαν «εγκληματικό λάθος» και εκφράζοντας την άποψη ότι θα έπρεπε να είχε ακολουθηθεί διαφορετική προσέγγιση.

«Αυτή η γιατρός με το που είδε το Γιώργο και ο Γιώργος της είπε κάποια πράγματα, έπρεπε να του πει “Γιώργο μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι για σένα, αλλά μπορείς να πας εκεί. Να πιούμε έναν καφέ, να ηρεμήσεις λίγο”», υποστήριξε.

Συνδέοντας όσα περιέγραφε με τη δική του προσωπική διαδρομή, εξήγησε πως οι άνθρωποι που παλεύουν με μια εξάρτηση συχνά αναζητούν μια άμεση διέξοδο από όσα αισθάνονται, διευκρινίζοντας ότι μιλούσε αποκλειστικά για τη δική του εμπειρία και όχι για τον τραγουδιστή.

Η πιο συγκινητική στιγμή της συνέντευξης ήρθε όταν ο Βασίλης Ζούλιας μίλησε για την ευκαιρία που, όπως πιστεύει, στερήθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης.

«Και ο Γιώργος θα ζούσε. Και ακριβώς επειδή θα ζούσε, θα είχε την ευκαιρία να αλλάξει. Την επόμενη μέρα, την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα. Επειδή θα ζούσε. Του στερήθηκε αυτό. Και αυτό ήταν που με πόνεσε, γιατί τον Γιώργο τον, αχ γαμώτο… Τον είδα σαν αδελφό μου, το καταλαβαίνεις;», είπε εμφανώς συγκινημένος.

Ο σχεδιαστής αναφέρθηκε, τέλος, και στις απώλειες ανθρώπων που γνώρισε κατά τη διάρκεια των 34 χρόνων της προσωπικής του διαδρομής, περιγράφοντας πόσο δύσκολο είναι να βλέπει ανθρώπους να χάνουν τη μάχη με τις εξαρτήσεις.

© 2026 tlife.gr