Βασίλισσα Ελισάβετ: Πάνω από το φέρετρο τα τέσσερα παιδιά της – Μεταφέρεται στο Λονδίνο η σορός

Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά  έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Σεν Τζάιλις στο Εδιμβούργο, προκειμένου να αποχαιρετήσουν την Βασίλισσα Ελισάβετ στην αγρυπνία των πριγκίπων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Αύριο βράδυ, το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο. Από το βράδυ της Τετάρτης, θα εκτεθεί για λαϊκό προσκύνημα στο Γουεστμίνστερ.

Τα τέσσερα παιδιά της δεν μπορούν να κρύψουν τη θλίψη τους, μπροστά από το φέρετρό της.

Στάθηκαν ο καθένας σε μία από τις τέσσερις γωνίες του δρύινου φέρετρου με τα κεφάλια τους σκυμμένα, σε μια τελετή γνωστή ως Αγρυπνία των Πριγκίπων.

Η πομπή με το φέρετρο ξεκίνησε, λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το απόγευμα από τον παλάτι Χόλυρουντ, με κατεύθυνση το καθεδρικό του Σεντ Τζέιλς στο Εδιμβούργο.

Πίσω από το φέρετρο ακολουθούν με αργό βηματισμό ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος συνοδεύεται από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος του Royal Mile, της κεντρικής αρτηρίας της πρωτεύουσας της Σκωτίας, για να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα.

Η πομπή με τους στρατιωτικούς δίπλα στη νεκροφόρα και τους έφιππους αστυνομικού που την οδηγού περνάει μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος στην άκρη του δρόμου. Άνδρες της βασιλικής φρουράς το παίρνουν στο χέρια τους και το οδηγούν στο εσωτερικό του Σεν Τζάιλς.

Πάνω στο φέρετρο τοποθετήθηκε το βασιλικό στέμμα της Σκωτίας. Συγκίνηση προκαλεί η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι εκκλησιαστικοί ύμνοι. Η σορός της βασίλισσας θα μεταφερθεί από το Εδιμβούργο στο αεροδρόμιο της πόλης το απόγευμα.

Δες επίσης: Μέγκαν Μαρκλ: Η απόφαση που πήρε ως ένδειξη πένθους για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Πληροφορίες: Mega

 

Read More

And More