«Βινύλιο»: Η συγκινητική εκπομπή, αφιερωμένη στον μοναδικό Χάρρυ Κλυνν

«Μέχρι τώρα, δεν κάνω τίποτε άλλο απ’ το να επισημαίνω το κοινωνικά απαράδεκτο και να το καταδικάζω στην ποινή του γέλιου. Γι’ αυτό και το χειροκρότημα το βλέπω σαν επιδοκιμασία, σαν ένα μέρος της κοινής μας συμφωνίας» Χάρρυ Κλυνν.

Μία εκπομπή για τον φίλο, οικογενειάρχη, κωμικό, σατιρικό δημιουργό, συγγραφέα, ζωγράφο, ποιητή. Το χθεσινοβραδινό «Βινύλιο» ήταν αφιερωμένο στον Χάρρυ Κλυνν, τον πολυπράγμονα, πολυσχιδή, γενναιόδωρο και δοτικό άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που λάτρευε τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αγαπούσε τους Πόντιους και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τον καλλιτέχνη που κατάφερε να κάνει τέσσερις γενιές να γελούν και να σκέφτονται με τις ατάκες του, να αγαπήσουν τους δίσκους του, τις ταινίες του και τις stand up παραστάσεις του.

Δίσκοι βινυλίου, ταινίες, παραστάσεις, συνεντεύξεις, άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του όπως η Ελένη Γερασιμίδου, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, και η Άννα Παναγιωτοπούλου, μας γνώρισαν γνωστές άλλα και άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του Χάρρυ Κλυνν. Ο “Τραμπάκουλας”, ο “Κουομπόυ”, η “Γκόλφω”, ο “Ταξιτζής”, ο “Μεξικάνος”, ο “Αστυνόμος Μπέκας”, ο “Αρτέμης” μας θύμισαν τους αστείρευτους χαρακτήρες που επινόησε. Οι Παλαίμαχοι του Απόλλωνα Καλαμαριάς και η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, μίλησαν και εξέφρασαν την αγάπη τους για τον Πόντιο Χάρρυ Κλυνν.

Σε ένα σπάνιο ντοκουμέντο, ο ίδιος μίλησε γλυκά και τρυφερά για τη μητέρα του και την οικογένειά του που λάτρευε.

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση των τηλεθεατών στην πρόσκληση του Αντώνη Κανάκη να συμμετέχουν με τον τρόπο τους στο ξεφύλλισμα των αναμνήσεων. Από τα πρώτα λεπτά της εκπομπής, τα social media του «Βινυλίου» πλημμύρισαν με φωτογραφίες από δίσκους του Χάρρυ Κλυνν, κασέτες, τις θρυλικές του ατάκες γραμμένες σε χαρτί και μηνύματα γεμάτα αγάπη και εκτίμηση.

Το χθεσινό «Βινύλιο» ήταν αφιερωμένο στον αγαπημένο μας δάσκαλο Χάρρυ Κλυνν με πολλή αγάπη.

Read More

And More