Χαμός στο Πρωινό με τον Μητροπολίτη Κοζάνης και το σεξιστικό σχόλιό του: «Είστε εδώ όλοι υποκριτές»

Σάλο έχει προκαλέσει το σεξιστικό σχόλιο του Μητροπολίτη Κοζάνης, Παύλου, ο οποίος μετά τη λειτουργία και των αγιασμό των υδάτων, ενοχλήθηκε από κάποιες γυναίκες που μιλούσαν μεταξύ τους. «Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;» είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωσή του προβλήθηκε στο Πρωινό και βρήκε ως… υποστηρικτή τον επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλο. Ο ίδιος δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1 γελώντας: «Να αγιάσουν τα κόκκαλα του Μητροπολίτη. Εγώ θυμάμαι και από μικρός που πήγαινα στο χωριό, οι γυναίκες πηγαίνανε περισσότερο για κουτσομπολιό στην εκκλησία. Το βρίσκω πολύ σωστό αυτό που είπε ο Μητροπολίτης. Για να φτάσει να το πει αυτό το πράγμα, βάλε τι θα άκουγε… Και βάλε τι θα άκουγε για τις γυναίκες, όταν εξομολογούνται οι άντρες. Δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος ο Μητροπολίτης».

Αμέσως μετά την προβολή των δηλώσεων του επιχειρηματία, επικράτησε χαμός στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Έχουμε καταλάβει με τι γελάμε; Έχουμε καταλάβει ότι αυτές οι δηλώσεις και αυτά τα χασκόγελα, οπλίζουν χέρια ανθρώπων; Έχουμε καταλάβει πόσες γυναικοκτονίες έχουμε στην Ελλάδα και τι έχουν περάσει οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια; Τι γελάκια είναι αυτά από έναν άνθρωπο που υποτίθεται είναι σοβαρός; Νομίζει ότι είναι στο καφενείο με τους φίλους του;» είπε εκνευρισμένη η Φωτεινή Πετρογιάννη για τον Αργύρη Παπαργυρόπουλο.

Ο Βαγγέλης Περρής σχολίασε για τον Μητροπολίτη Κοζάνης: «Ο κόσμος πηγαίνει στην εκκλησία για να προσευχηθεί και έρχεται σε επαφή με έναν άνθρωπο που κάνει ένα κήρυγμα μίσους».

«Είστε εδώ όλοι υποκριτές. Και εσύ και η Φωτεινή» παρενέβη ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος συνέχισε: «Είστε υποκριτές. Διότι ξαφνικά σήμερα ανακαλύπτετε την πυρίτιδα. Μιλάει ένας άνθρωπος που είναι χριστιανός ορθόδοξος. Είναι άλλο θέμα ο Χριστιανισμός και η πίστη, και άλλο θέμα οι φορείς και οι λειτουργοί. Όταν βγήκα και είπα ότι ο ρόλος των ιερέων στον κορονοϊό είναι επικίνδυνος, τώρα όλοι δε μιλάγατε. Αυτές οι απόψεις του αγίου Κοζάνης για χρόνια σύρονται σε κεφάλια της εκκλησίας. Η εκκλησία δεν το λέει ότι η γυναίκα είναι πιο κάτω από τον άντρα;».

«Εδώ βλέπουμε τον Μητροπολίτη κατά τη διάρκεια μίας λειτουργίας να μαλώνει τις γυναίκες, κουνάει το δάχτυλο και λέει στους άντρες “πώς τις αντέχετε;” και μετά συνεχίζει και λέει. Αυτό για μένα είναι επικίνδυνο» είπε η Φαίη Σκορδά, με τον Γιώργο Λιάγκα να επιμένει: «Είναι μία άποψη που σύρεται χρόνια, και την ανακαλύπτετε τώρα που ήρθε το metoo κι έγινε της μόδας».

«Ποια μόδα; Κάνεις λάθος; Μα τι λες τώρα; Όλοι οι ιερείς είναι έτσι; Όλοι οι μητροπολίτες είναι έτσι; Είναι λάθος να βάζουμε στον ίδιο κουβά όλους τους ανθρώπους, δεν είναι έτσι» ανταπάντησε η παρουσιάστρια.

Read More

And More