Χαρά Παππά: Η αποκάλυψη για το αυτοάνοσο νόσημα που την ταλαιπωρεί – «Φοβήθηκα, αγχώθηκα, δεν υπήρχαν μαλλιά»

Την Χαρά Παππά υποδέχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26/5 η Σοφία Αλιμπέρτη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ζήσε Αλλιώς».

Το γνωστό μοντέλο μεταξύ άλλων, μίλησε για την δική της περιπέτεια με την αλωπεκία και στην κληρονομικότητα που υπάρχει από γενιά σε γενιά στην οικογένειά της.

«Πέρασα μια δύσκολη περίοδο, το άγχος επειδή το άφηνα για πολλά χρόνια και δεν το έλεγχα κάποια στιγμή με κατέβαλε. Τότε εννοείται πως επισκέφθηκα ειδικό, κάνω ψυχοθεραπεία τώρα 2,5 χρόνια για να μπορώ να το ελέγχω και είμαι καλύτερα μπορώ να πω», είπε αρχικά η Χαρά Παππά.

Και συνέχισε: «Γενικά η αλωπεκία στην οικογένειά μου είναι κληρονομικό, το έχει βιώσει η μαμά μου, ο παππούς μου, η προγιαγιά μου και πάει πολλές γενιές πίσω. Το ήξερα και το έλεγχα. Έλεγχα πολύ συχνά τα μαλλιά μου για να δω αν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί και σε εμένα, επειδή είμαι αγχωτική, είναι και κληρονομικό. Το γνώριζα ότι μπορεί να συμβεί οπότε ήμουν προετοιμασμένη, ήξερα τα βήματα, ήξερα σε ποιον ειδικό πρέπει να απευθυνθώ και πως να το χειριστώ».

«Εμφανίστηκε ξαφνικά μια μέρα στο κομμωτήριο, εκεί που χτένιζαν τα μαλλιά μου είπαν ότι σε ένα σημείο δεν υπήρχαν μαλλιά και κατευθείαν πήγα σε ειδικό. Προσπαθώ ότι ανεβάζω στα social media να μην το ανεβάζω με αρνητικό συναίσθημα από πίσω. Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που αντιμετωπίζει παρόμοια θέματα και θέλω να είμαι η θετική νότα σε όλο αυτό», εξομολογήθηκε στη συνέχεια η Χαρά Παππά.

«Φοβήθηκα, αγχώθηκα, ήταν η πρώτη αντίδραση. Μετά το πήρα χαλαρά είπα θα το αντιμετωπίσουμε ότι είναι να έρθει. Θα πάμε στον γιατρό μας και θα το αντιμετωπίσουμε. Πήγα στον γιατρό και ευτυχώς οι τρίχες είχαν αρχίσει να εμφανίζονται πάλι. Δεν χρειάστηκε κάποια θεραπεία απλά παρακολούθηση», είπε κλείνοντας η Χαρά Παππά.

Read More

And More