Καταπέλτης!

Χριστίνα Θεοδωροπούλου για Λίνα Μενδώνη: “Τα ήξερε όλα, έπρεπε να υποβάλει την παραίτησή της”

Η Χριστίνα Θεοδωροπούλου μίλησε στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” και αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου της Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η γνωστή ηθοποιός “έλυσε” τη σιωπή της και τοποθετήθηκε ξεκάθαρα υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Λίνα Μενδώνη γνώριζε τις πράξεις του Δημήτρη Λιγνάδη. 

“Η κυρία Μενδώνη είχε ως μότο στη συνέντευξή της ότι εκείνη και ο πρωθυπουργός δεν γνώριζαν τίποτα. Αυτό καταρχάς είναι αρνητικό για την κυρία Μενδώνη και τη θέση που έχει. Η κυρία Μενδώνη είναι μια γυναίκα που επί δέκα χρόνια ήταν γραμματέας στο υπουργείο Πολιτισμού. Η κυρία Μενδώνη τα ήξερε όλα. Το ότι έβαλε τον συγκεκριμένο άνθρωπο σαν καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ήταν τουλάχιστον ασυγχώρητη αμέλεια. Αυτό που λογικά έπρεπε να κάνει ήταν να υποβάλει την παραίτησή της. Τι θα πει δεν ξέρω τίποτα; Για να γίνει κάποιος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου υπάρχουν κάποιοι όροι, διάφορα προσόντα που μπορεί να έχει. Το ήθος είναι μέσα σε αυτά. Ο κύριος Λιγνάδης μπορεί να είχε όλα τα άλλα όμως αυτό δεν το μάθαμε τώρα τελευταία… Τώρα μάθαμε εξοργιστηκά πράγματα και μείναμε όλοι άφωνοι.

Το ότι ο κύριος Λιγνάδης είχε προβλήματα είχε δημοσιευτεί στις εφημερίδες. Ο κύριος Γεωργουσόπουλος απομάκρυνε τον κύριο Λιγνάδη από τη σχολή για ανάρμοστη συμπεριφορά. Εκείνη την εποχή η κυρία Μενδώνη ήταν γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Αρα η κυρία Μενδώνη γνώριζε, είναι απαράδεκτο. Και βέβαια έπρεπε να υποβάλει την παραίτησή της, αντίθετα έκανε μια συνέντευξη και επιτέθηκε στους καλλιτέχνες. Το έχει ξανακάνει αυτό η κυρία Μενδώνη. Είναι λογικό οι ηθοποιοί να ζητάνε την παραίτησή της. Είναι πολλές φορές που η κυρία Μενδώνη αναφέρθηκε απαξιωτικά στους ηθοποιούς. Έχει παρελθόν σε αυτό αλλά προφανώς έχει άλλες ικανότητες και της έκατσε αυτή η θέση.

Η κόρη μου ήταν σε ένα εκπαιδευτήριο, στο οποίο ακουγόντουσαν διάφορα πράγματα. Παρούσα δεν ήμουν αλλά υπήρχε φημολογία. Η σιωπή είναι συνενοχή. Στην αρχή δεν ήθελα να μιλήσω γιατί έπρεπε να μιλήσουν πρώτα τα θύματα. Κι άλλοι συνάδελφοι πρέπει να βρουν το ψυχικό σθένος να βγουν και να καταθέσουν τα πράγματα που έχουν περάσει. Θεωρώ ότι η επόμενη ημέρα του θεάτρου θα είναι πολύ καλή. Πρέπει να τιμωρηθούν οι θύτες. Είμαι κάθετη σε αυτό. Δεν γίνονται αυτά μόνο στο θέατρο. Όλοι έχουν να μου πουν  κάτι. Αυτό είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και χαίρομαι που οι καλλιτέχνες λόγω της αναγνωρισιμότητας τους είναι πρωτοπόροι”, ανέφερε η Χριστίνα Θεοδωροπούλου.

Read More

And More