Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η αποκάλυψη για το φινάλε του Maestro – Πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στο Κέντρο» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το Maestro, την είσοδό του στο Netflix και το πώς αντιμετωπίζει της κριτικές.

Όπως αποκάλυψε ο ηθοποιός και σεναριογράφος της επιτυχημένης σειράς του Mega, τα γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο θα ξεκινήσουν σε δύο μήνες και ο ίδιος γράφει προς το παρόν τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του έργου.

«Το τέλος του δεύτερου κύκλου για το Maestro, το έχω στο μυαλό μου. Δεν το έχω γράψει. Προς το παρόν γράφω την πρώτη τετράδα επεισοδίων, όπου σε δύο μήνες θα ξεκινήσουμε τα γυρίσματα για τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του δεύτερου κύκλου. Στις 17 Μαρτίου, το Maestro θα παίξει σε όλες τις χώρες του κόσμου».

«Οι ήρωες είναι εδώ ανάμεσα μάς»

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ρωτήθηκε για τους ήρωες των σειρών του και επεσήμανε πως δεν είναι εντελώς φανταστικοί: «Οι ήρωες είναι εδώ ανάμεσά μας, παντού, πάντα, ήταν για όλους νομίζω που γράφουν και λένε ιστορίες. Τα πιο ακραία, τα φαντάζομαι». Ακόμα αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τη Μαρία Καβογιάννη και τη Χαρούλα Αλεξίου.

Έτσι αντιμετωπίζει τις κριτικές

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκάλυψε ότι παλιότερα διάβαζε πιο συχνά τις κριτικές για τα έργα του. Μάλιστα, στις αρνητικές κριτικές, θύμωνε και γινόταν έξαλλος.

«Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος εκτίθεται όλα αυτά τα χρόνια τόσο πολύ σε τέτοια διάρκεια, όπου πάντα μοιραία θα υπήρχε κριτική – και καλή και κακή. Άλλες φορές μου άρεσε, άλλες δεν μου άρεσε. Θα έπρεπε να με ρωτάς σε διαφορετικές δεκαετίες. Τώρα είμαι σε μια πολύ πιο σίγουρη φάση για το τι είναι αυτό που θέλω να πω, πώς θέλω να το πω και πώς θα το πω».

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ταλέντα, ανέφερε: «Θεωρώ ότι η παραγωγή, ναι μεν είναι σημαντική, πολύ σημαντική, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος από πάνω με όραμα και με στόχο. Όταν έχει όραμα και στόχο προκειμένου η δουλειά να πάει κάπου, τότε συντονίζονται όλοι. Όταν ο καθένας κάνει το δικό του και δεν τους νοιάζει και πάρα πολύ, τότε είναι που γίνονται πράγματα, όχι όμορφα».

Και πρόσθεσε: «Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου πάρα πολλές φορές να χτυπάει πάρα πολλές πόρτες και να ζητάει χρήματα, προκειμένου να καταφέρω να έχω το τραγούδι που ήθελα, τη μουσική που ήθελα, τον χώρο που ήθελα. Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος ακριβώς επειδή είμαι 31, 32, 33 χρόνια στο χώρο, έχω μάθει όλα τα βήματα της παραγωγής και πώς να καταφέρνω και να κάνω αυτό που θέλω και αυτό που έχω γράψει το βράδυ στο χαρτί, την ιστορία, και να προσπαθώ».

Το φινάλε του Maestro

Όσον αφορά στο τέλος του Maestro, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης άφησε να εννοηθεί ότι οι χαρακτήρες: «Σε όλες μου τις δουλειές, ο χαρακτήρας μου υπάρχει και πάντα τείνω προς την ισορροπία σαν άνθρωπος. Θέλω να πιστεύω ότι, όσο ρομαντικό και αν ακούγεται, με έναν τρόπο νομοτελειακά το καλό κερδίζει, μπορεί να αργεί αλλά κερδίζει».

Όλη η συνέντευξη του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην εκπομπή «Στο Κέντρο»:

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164