Χρήστος Φωτίδης: «Ο Φώσκολος με πήρε να κάνουμε ένα φωτο-σήριαλ χωρίς λεφτά γιατί δεν είχε να φάει»

Καλεσμένος στο The 2Night Show βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 25 Απριλίου ο Χρήστος Φωτίδης. Ο ηθοποιός, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε μια συνεργασία του με τον Νίκο Φώσκολο από την οποία δεν πληρώθηκε γιατί τότε ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος δεν είχε λεφτά.

«Η επιτυχία δε συγχωρείται στην Ελλάδα. Μετά τον “Άγνωστο πόλεμο” τον Νίκο Φώσκολο τον βγάλανε χουντικό, έναν άνθρωπο που είχε γράψει πως πεθαίνει ο φασισμός και είχε έναν αγκυλωτό σταυρό να τρέχει αίματα – υπάρχει τέτοιο βιβλίο του Νίκου – αλλά έγινε την εποχή της χούντας η επιτυχία του. Του το χρεώσανε και ο άνθρωπος ήτανε με ένα βαν τρακαρισμένο και κυκλοφορούσε.

Με πήρε μια μέρα τηλέφωνο και μου λέει, “Είμαι ο Νίκος ο Φώσκολος”. Λέω, πλάκα μου κάνει., νόμιζα ότι είχε πεθάνει. Τον ρώτησα αν είναι ο ίδιος ή κάποιος γραμματέας και μου λέει, “ο ίδιος και θέλω να κάνουμε ένα φωτο-σήριαλ αλλά δε θα πάρετε χρήματα γιατί αυτή τη στιγμή εγώ δεν έχω ούτε να φάω, πηγαίνω στη λαϊκή και ζώ από αυτό». Κάναμε στο Ρομάντζο ένα φωτο-σήριαλ χωρίς λεφτά.  Το έκανα για τον Νίκο Φώσκολο γιατί είχα ακούσει την ιστορία του» αποκάλυψε ο Χρήστος Φωτίδης.

Read More

And More