Χρήστος Συριώτης για τις φωτιές στο Λουτράκι: «Μας ξύπνησαν άσχημες μνήμες, η κατάσταση ήταν αποπνικτική»

Για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στο Λουτράκι αλλά και τις γύρω περιοχές που έκαναν την κατάσταση στο σημείο όπου ζει εκείνος να είναι αποπνικτική μίλησε ο Χρήστος Συριώτης στην εκπομπή “Καλοκαίρι #yes”.

«Δε μπορώ να πω ότι βρίσκομαι κοντά στις φωτιές αλλά επειδή οι άνεμοι ήταν αρκετά ισχυροί, δε σας κρύβω ότι φοβηθήκαμε. Η φωτιά απ’ ότι μαθαίνω, βρίσκεται στο Λουτράκι κι εμείς είδαμε το πρωί τους καπνούς. Η ατμόσφαιρά ήταν αποπνικτική, ο ουρανός σκοτείνιασε.

Η θάλασσα επίσης σκοτείνιασε και επειδή τα έχουμε ζήσει και στο παρελθόν είναι ανησυχητικό και παράλληλα και θλιβερό, να ανακαλεί κανείς μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν που κινδυνεύσαμε. Εγώ βρίσκομαι αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τη φωτιά ωστόσο, οι δυνατοί άνεμοι έφεραν προς τα εδώ τους πυκνούς καπνούς. Μας ξύπνησαν άσχημες μνήμες» είπε ο ηθοποιός.

«Τα αεροπλάνα ανεβοκατέβαιναν όλη μέρα όπως και εξακολουθούν να κάνουν. Από ότι μαθαίνω τώρα, ο καπνός έχει κινηθεί προς την Επίδαυρο και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική προς την παλιά Επίδαυρο, δε μπορείς να κάτσεις έξω. Προσευχόμαστε όλοι να μη γυρίσει η φωτιά και ο αέρας να σταματήσει τελείως.

Το θέμα είναι να περιοριστούν οι άνεμοι, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να παύσουν τη φωτιά. Είναι θλιβερό. Όταν καίγονται σπίτια, καταστρέφονται σπίτια, καίγονται ζώα, μας πιάνει η ψυχή μας» συμπλήρωσε ο Χρήστος Συριώτης.

Read More

And More