Ζέτα Δούκα: “Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε” – Η on air καταγγελία της ηθοποιού

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στο “Πάμε Δανάη” προχώρησε η Ζέτα Δούκα με τρεμάμενη φωνή. Η ηθοποιός κατηγόρησε ανοιχτά τον Γιώργο Κιμούλη για λεκτική και ψυχολογική βία, διηγούμενη περιστατικά από την παράσταση «Closer» στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν τη σεζόν 2008-09.

«Θα σας πω κι εγώ ένα περιστατικό που είχα κι εγώ ως ηθοποιός στα 23 χρόνια που είμαι. Δεν αφορά σε σεξουαλική παρενόχληση, δεν είναι αυτής της φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογικής και λεκτικής φύσεως. Ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν μια ολόκληρη θεατρική σεζόν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο και ένα σπουδαίο καστ. Εκ των οποίων, ήταν κι αυτός ο σκηνοθέτης –ηθοποιός, επικεφαλής του θιάσου, που κατά τα άλλα είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός.

Οι σπουδαίοι ηθοποιοί, κάνω μια παρένθεση, όπως είναι και ο ίδιος, δε σημαίνει ότι και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι έτσι όπως φαίνονται. Εγώ πήγα εκεί με πολύ μεγάλη ανυπομονησία σε αυτό το υπέροχο θίασο. Αυτό που συνάντησα ήταν μιας απίστευτης έντασης ψυχολογική βία, εντός και εκτός σκηνής με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε να αλλάξει τη σκηνοθεσία, να αλλάξει τα λόγια, να προκαλέσει ένα υποκριτικό βραχυκύκλωμα στον άλλο ώστε να τα χάσει και αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο όταν οι κριτικές που βγήκαν για εμένα ήταν καλές. Εκτός σκηνής υπήρχαν περιστατικά λεκτικής βίας, χειρονομίες και υπήρχε κι ένα περιστατικό – ήταν η χρονιά που έγιναν τα γεγονότα με τον Γρηγορόπουλο- το θέατρο ήταν κεντρικό, είχε πολύ λίγο κόσμο η παράσταση. Στέλνει τον συνάδελφό μου, υπέροχο ηθοποιό και φίλο μου να μου πει να βγω στη σκηνή για να πω στον κόσμο ότι δε θα γίνει η παράσταση. Κι όταν τον ρώτησα, γιατί δεν βγαίνει εκείνος να το πει ως επικεφαλής και θιασάρχης, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε ότι “ok πάμε τρίτο κουδούνι”. Ήταν αρχές Δεκεμβρίου, τα Χριστούγεννα είχα αρρωστήσει πάρα πολύ, έπαιζα με βήχα και κλειστή φωνή και το μόνο που είχα παρακαλέσει ήταν στις σκηνές που δεν έπαιζα εγώ να έχω ένα ποτήρι με νερό για να καθαρίζει η φωνή μου. Κατ’ εντολή αυτού του ανθρώπου το ποτήρι απομακρυνόταν από τον φροντιστή. Και εκεί εξερράγην και του είπα ότι κλείνω το θέατρο. Έβαλα την αξιοπρέπειά μου κάτω από το θέατρο και τον φόβο μου πάνω από το θέατρο, με σκοπό να παραμείνει το έργο. Έπαθα δύο φορές κολάπσους επί σκηνής. Υπήρχε ένα περιστατικό που ανέβασα πολλή πίεση και όταν τελείωσε η παράσταση τον Απρίλιο γέμισα σπυριά».

Η ηθοποιός, λίγο αργότερα, υποστήριξε ότι υπήρχαν άλλοι δύο αυτόπτες μάρτυρες. Όταν, λοιπόν, τότε ρωτήθηκε από τον Άρη Καβατζίκη, αν θα ήθελε να πει όνομα, η ίδια είπε: «Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το “Closer” στο θέατρο Αθηνών το 2008-09 με έναν θίασο, ο οποίος απαρτιζόταν από τον Νίκο Ψαρά, τη Δώρα Χρυσικού και τον Γιώργο Κιμούλη. Και αυτή τη στιγμή, ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη».

Δες τη συγκλονιστική εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα:

Read More

And More