Ζήνα Κουτσελίνη για Γιώργο Λιάγκα: «Συνάδελφοι έβλεπαν τις φωτογραφίες του βιασμού της 12χρονης και φρίκαραν»

Στον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος στο χθεσινό Πρωινό ανέφερε ότι έβλεπε live τις φωτογραφίες βιασμού της 12χρονης στην υπόθεση Κολωνού αναφέρθηκε … εμμέσως η Ζήνα Κουτσελίνη και οι συνεργάτες της στις «Αλήθειες με τη Ζήνα», το μεσημέρι της Πέμπτης 20/10.

Μετά το ξέσπασμα της Κατερίνας Καινούργιου, στην εκπομπή του Star ξεκίνησε συζήτηση που είχε με τον δικηγόρο Σπύρο Δημητρίου και τον δημοσιογράφο Νάσο Γουμενίδη, η Ζήνα Κουτσελίνη αναρωτήθηκε αν όσοι είδαν live τις φωτογραφίες βιασμού διώκονται ποινικά.

«Όσοι έχετε στα χέρια σας τη δικογραφία της 12χρονης και έχετε δει φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το ότι κατέχει κάποιος αυτό το υλικό είναι ποινικό αδίκημα. Δεν εξαιρεί η δημοσιογραφική δεοντολογία, παραμένει ποινικό αδίκημα» είπε ο Σπύρος Δημητρίου.

«Λέτε για τις φωτογραφίες που έγιναν αναφορές από συναδέλφους ότι τις έχουν δει; Αυτές τις φωτογραφίες είναι στη δικογραφία; Εμείς δεν τις έχουμε, και δεν τις έχουμε δει. Κάποια στιγμή ρώτησα τον Πέτρο αν τις έχει, γιατί συνάδελφοι είναι με το κινητό και λένε ότι έχουν τις φωτογραφίες» απάντησε η Ζήνα Κουτσελίνη.

Ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι κάθε δημοσιογράφος έχει στα χέρια του όλο το δημοσιογραφικό υλικό, από πού είναι η πηγή του καθένα, αφορά στην ελευθερία του Τύπου και όχι μόνο», ενώ ρώτησε και τον Σπύρο Δημητρίου για το πώς έγινε η διαρροή της φωτογραφίας από τον βιασμό της ανήλικης».

«Απαγορεύεται να κοιτάζει ο οποιοσδήποτε το υλικό παιδικής πορνογραφίας και να το κατέχει. Εκτός από τις διωκτικές Αρχές. Είναι αδίκημα. Αν γινόταν ένα δικαστήριο και ήταν κατηγορούμενος δημοσιογράφος και έλεγε ότι έχω δει υλικό παιδικής πορνογραφίας για τη δουλειά μου, το δικαστήριο δεν πείθεται. Πρέπει να τον καταδικάσει» αποκρίθηκε ο Σπύρος Δημητρίου.

«Άρα αυτοί που είπαν τηλεοπτικά ότι το είδαν, διώκονται;» αναρωτήθηκε η Ζήνα Κουτσελίνη λίγο αργότερα, ενώ χωρίς να πει το όνομα του Γιώργου Λιάγκα, σημείωσε: «Υπάρχουν δημοσιογράφοι και όχι μόνο ένας, πολλοί παραπάνω που είπαν την ώρα του ζωντανού ότι έβλεπαν τις φωτογραφίες και φρίκαραν και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την εκπομπή. Άρα αυτοί διώκονται κανονικά».

Read More

And More