Ο πόλεμος ξεκίνησε

Μέγκαν Μαρκλ: Καταγγελία για άγριο μπούλινγκ σε υπαλλήλους του Παλατιού – Τι απαντά η πλευρά της

Λίγα 24ωρα πριν την πολυαναμενόμενη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Γουίνφρει και έρχονται στη δημοσιότητα περιστατικά από την εποχή που το ζευγάρι βρισκόταν στο Παλάτι. (δες εδώ τα τρέιλερ της συνέντευξης)

Πηγές αποκαλύπτουν στην Times του Λονδίνου, ότι η Μέγκαν φέρεται τότε να εξανάγκασε σε παραίτηση τουλάχιστον δύο άτομα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η άλλοτε Δούκισσα του Σάσεξ φέρεται να ασκούσε bullying σε βοηθούς του Μπάκιγχαμ, κάνοντάς τους να ξεσπούν συχνά σε κλάματα.

Πιο συγκεκριμένα, ένα πρόσωπο που εργαζόταν ως βοηθός της βασιλικής οικογένειας «τα άκουγε» από την 39χρονη πρώην ηθοποιό, με αποτέλεσμα να έχει εξομολογηθεί σε συνάδελφό του «Δεν μπορώ να σταματήσω να τρέμω». Δύο άτομα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα των Times, αποχώρησαν από το Παλάτι, ενώ ένα ακόμα, που εργαζόταν ως βοηθός αποκάλυψε ότι η Μαρκλ τον είχε εξευτελίσει.

Η κατάσταση που είχε δημιουργήσει η Μέγκαν Μαρκλ γύρω της περιείχε στοιχεία «συναισθηματικής σκληρότητας και χειραγώγησης, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και bullying» αναφέρει χαρακτηριστικά μία από τις πηγές της εφημερίδας.

Μάλιστα, δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω, αλλά η εφημερίδα αναφέρει ότι πως ο βοηθός επικοινωνίας του ζευγαριού εκείνη την περίοδο, Τζέισον Κνάουφ, είχε κάνει καταγγελία τον Οκτώβριο του 2018, σε μια απόπειρα να προστατεύσει τα μέλη του προσωπικού που βάλλονταν. Σε email που είχε αποστείλει στον γραμματέα του Δούκα του Κέιμπριτζ, Σάιμον Κέις, ο Κνάουφ εξέφραζε ανησυχία για το γεγονός ότι η Μαρκλ κατάφερε μέσω της συμπεριφοράς της να κάνει δύο βοηθούς να αποχωρήσουν. «Η αντιμετώπιση του μέλους του προσωπικού Χ* ήταν τελείως απαράδεκτη», φαίνεται να αναφέρεται στο μήνυμα, που στη συνέχεια προωθήθηκε από τον Κέις στον επικεφαλής του τμήματος HR του παλατιού.

«Η Δούκισσα δείχνει αποφασισμένη να έχει πάντοτε κάποιον στο στόχαστρο… Ασκεί bullying στην “Υ” και επιδιώκει να υπονομεύσει τη σιγουριά στην άσκηση των καθηκόντων της. Ανησυχώ πολύ ότι δεν θα γίνει τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση».

Η Daily Mail επικοινώνησε με τους δικηγόρους του ζευγαριού, οι οποίοι επεσήμαναν ότι οι ανακριβείς πληροφορίες «χρησιμοποιούνται από το παλάτι του Μπάκιγχαμ για να προωθήσουν ένα τελείοως ψευδές αφήγημα» πριν από τη συνέντευξη του ζευγαριού με την Όπρα Γουίνφρεϊ. Εκπρόσωπος της Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε στο ίδιο Μέσο, πως η δούκισσα «αισθάνεται θλίψη από την πιο πρόσφατη επίθεση στον χαρακτήρα της, ιδίως ως ένα άτομο που έχει υποστεί και το ίδιο bullying και έχει δεσμευτεί να υποστηρίζει όσους έχουν βιώσει αυτού του είδους τον πόνο και το ψυχολογικό τραύμα».

 

Read More

And More