Μελέτης Ηλίας: «Ο Λευτέρης Βογιατζής ήταν αρκετά αυταρχικός»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Μελέτης Ηλίας στον Άρη Καβατζίκη και την εκπομπή “Πάμε Δανάη”. Ο αγαπημένος ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε μια δύσκολη συνεργασία που είχε στο παρελθόν και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μελέτης Ηλίας αποκάλυψε πως στα πρώτα του βήματα και ενώ για πέντε μήνες έκανε πρόβες με τον Λευτέρη Βογιατζή τελικά αποχώρησε από τον θίασο καθώς η αυταρχικότητα του σκηνοθέτη δεν τον άφηνε να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε.

«Βρέθηκα σε πρόβες πολύμηνες. Έκανα περίπου πέντε μήνες πρόβες με τον συγκεκριμένο άνθρωπο που πλέον δε βρίσκεται στη ζωή και φτάσαμε σε ένα σημείο που εγώ δεν μπορούσα να λειτουργήσω με τον τρόπο που εκείνος δίδασκε τους ρόλους. Ήταν μια κοινή απόφαση και δική μου και εκείνου να φύγω από την παράσταση.

Ήταν ένας top σκηνοθέτης, μιλάμε για τον Λευτέρη Βογιατζή. Είναι ένας άνθρωπος που στον χώρο του θεάτρου είναι πολύ ψηλά, με περγαμηνές και οι παραστάσεις του ήταν σταθμός κάθε χρόνο για το ελληνικό θέατρο. Εγώ τότε ήμουν 22χρονών, μόλις είχα τελειώσει τη σχολή. Δε μπορούσα να έχω τον αμυντικό μηχανισμό για να μπορώ να ανταπεξέλθω στον τρόπο διαδικασίας προς την παράσταση γιατί ο τρόπος λειτουργίας του ήταν αρκετά αυταρχικός και δεν είχα τον μηχανισμό ως νέο παιδί χωρίς άμυνες και με ανασφάλειες να το αντιμετωπίσω αυτό.

Αυτό το έβλεπε πάνω στη σκηνή. Εγώ αυτή την ένταση δε μπορούσα να τη διαχειριστώ και κάποια στιγμή ήρθε και μου είπε, “τι θα γίνει, δε λειτουργείς”, και του είπα ότι όντως δε λειτουργώ. Έτσι αποφασίσαμε να το αφήσουμε” είπε ο Μελέτης Ηλίας.

Read More

And More