ΜΕΛΙSSES: Τι τους ενώνει και τι τους χωρίζει; Έχουν τσακωθεί ποτέ για μια γυναίκα;

Για όλους και για όλα μιλούν οι «ΜΕΛΙSSES» στο Down Town Κύπρου και αποκαλύπτουν όλα όσα τους ενώνουν και τους χωρίζουν… Ποιος είναι ο αρχηγός του συγκροτήματος; Έχουν τσακωθεί ποτέ για μια γυναίκα; Φοβούνται πως κάποια στιγμή θα “διαλυθούν”;

Τι άλλαξε από το 2008 που πρωτοεμφανιστήκατε στην ελληνική μουσική;

Αλλάζουμε την εικόνα, τον ήχο, το ύφος μας και ψαχνόμαστε συνεχώς. Γιατί, η τέχνη είναι αναζήτηση και ανάγκη για εξέλιξη. Αυτό που σίγουρα δεν έχει αλλάξει, όμως, είναι η αγάπη και η εκτίμηση που έχουμε ο ένας για τον άλλον.

Έχετε πάντα ταυτόσημες ιδέες για τις επιλογές σας στη δουλειά;

Είναι σχεδόν αδύνατο να συμφωνείς σε όλα με κάποιον. Αν το κάνεις μάλλον υποκρίνεσαι. Εμείς παραθέτουμε ο ένας στον άλλον τις ιδέες και τις «αλήθειες» μας και συνήθως προκύπτει μια κοινή γραμμή. Αυτό είναι κάτι σαν την αρμονία. Ο καθένας παίζει τη δική του «νότα» και στο τέλος ακούγεται ένα ακόρντο… Πού και πού έχουμε και τα φάλτσα μας…

Κι όταν συμβαίνει αυτό, ποιανού μέλους η άποψη υπερισχύει κάθε φορά;

Αυτό είναι στατιστικό στοιχείο και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Στη δική μας παρέα είτε υπερισχύει η κοινώς αποδεκτή άποψη είτε η πιο γενναία.

Εμείς, πάντως, θα φανταζόμασταν πως η άποψη του Χρήστου (σ.σ Μάστορα), ως frontman του συγκροτήματος, θα υπερισχύει. Όχι;

Στις ΜΕΛΙSSES δεν υπάρχει Χρήστος, Κώστας, Παντελής, Θάνος ή Σπύρος – υπάρχει περνάμε καλά μαζί ή δεν περνάμε καλά. Δεν αφήνουμε τις μονάδες να επηρεάσουν την ομάδα.

Είναι απαραίτητο συστατικό, πιστεύετε, για τη συνέχιση ενός συγκροτήματος, η φιλική σχέση;

Είναι το βασικό συστατικό… Αν υπάρχει αυτό, όλα τ’ άλλα φτιάχνονται.

Είστε, δηλαδή, όλοι φίλοι μεταξύ σας;

Είμαστε αδέρφια.

Ναι, αλλά και τα αδέλφια τσακώνονται μεταξύ τους. Εσείς για ποιους λόγους μπορεί να τσακωθείτε;

(γελάνε) Μόνο για το φαγητό… Γίνεται μάχη στο τραπέζι.

Πάντως, πολλά group στην Ελλάδα ξεκινούν δυναμικά κι έπειτα διαλύονται. Αυτό το ενδεχόμενο σας φοβίζει;

Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος… Δεν χωράει ο φόβος στη σχέση μας. Ζούμε το «τώρα» και καλωσορίζουμε το «αύριο» με το ίδιο πάθος. Η ιστορία με τα συγκροτήματα είναι παρεξηγημένη. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τους κανόνες.

Δεν αποκλείεται, δηλαδή, ο Χρήστος, που είναι και ο frontman του συγκροτήματος, στο μέλλον να έχει άλλες φιλοδοξίες;

Δεν αποκλείεται τίποτα. Απλά, το μέλλον δεν προδικάζεται ούτε προβλέπεται. Μας αφορά το παρόν που είναι «μαγικό» για την παρέα μας.

Χρήστο, θεωρείς ότι η συμμετοχή σου στην επιτροπή του «Rising Star» βοήθησε με κάποιο τρόπο και τις ΜΕΛΙSSES;

Θεωρώ πως η δημοσιότητα είναι ένα δυνατό όπλο και σαφώς το «Rising Star» βοήθησε τις ΜΕΛΙSSES να έρθουν πιο κοντά στο ευρύ κοινό, όμως, αποτελεί απλά ένα μέσο και δεν επηρεάζει την αξία της μπάντας.

Υπάρχουν κομμάτια άλλων καλλιτεχνών, που θα θέλατε να είχατε πει εσείς ή τα έχετε εντάξει στο πρόγραμμά σας;

Βεβαίως και υπάρχουν πολλά τραγούδια που ζηλεύουμε, με την καλή έννοια. Τι να πρωτοπούμε; «Δυο ψέματα», «Εκδρομή», «Κάθε βράδυ του Σαββάτου», «Πούλα με»… Η λίστα είναι μεγάλη. Νιώθουμε, όμως, πολύ τυχεροί που τα τραγούδια μας επιβιώνουν στον χρόνο και αντέχουν στη φθορά.

Συνδυάζετε εύκολα, οι πέντε σας, επαγγελματική και προσωπική ζωή;

Δεν μας αρέσουν τα εύκολα, ούτως ή άλλως. Η επαγγελματική μας ζωή δεν είναι στεγνή και άψυχη, αποτελεί κι αυτή ένα σημαντικό μέρος της προσωπικής μας ζωής, οπότε, ο συνδυασμός γίνεται εύκολος.

Ποιος δίνει τις καλύτερες και ποιος τις χειρότερες συμβουλές, στο θέμα «γυναίκες»;

Όλες οι συμβουλές από άντρα σε άντρα στο θέμα «γυναίκα» είναι απλά άχρηστες, καθότι οι γυναίκες είναι κάτι σαν τα αχαρτογράφητα νερά.

Θα υποχωρούσατε για χάρη του φίλου σας, αν σας φλέρταρε η ίδια κοπέλα;

Η φιλία είναι ιερή… Το φλερτ είναι απλά ένα παιχνίδι.

Η προσωπική σας ζωή επηρεάζει και τη δουλειά σας; Αν κάποιος από σας, για παράδειγμα, είναι χάλια στα προσωπικά του επειδή χώρισε ή επειδή τσακώθηκε με την κοπέλα του, πώς λειτουργείτε οι υπόλοιποι απέναντί του;

Πάντοτε υποστηρικτικά. Το ηθικό ενός ερωτικά απογοητευμένου χρειάζεται «boost» κι εμείς φροντίζουμε να το ανυψώνουμε ως καλοί φίλοι.

Διάβασε περισσότερα στο Down Town Κύπρου!

Read More

And More