Μέριλ Στριπ: Από την μεγάλη στην… μικρή οθόνη;

Η καλύτερη εν ζωή ηθοποιός, όπως έχει χαρακτηριστεί από το σύνολο των κριτικών παγκοσμίως, υπέκυψε όπως φαίνεται στη γοητεία της μικρής οθόνης. Η Μέριλ Στριπ με δεκαεννέα υποψηφιότητες για Οσκαρ και είκοσι εννέα για Χρυσή Σφαίρα, «φλερτάρει» με την ιδέα να επιστρέψει στην τηλεόραση.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα Deadline, η 67χρονη ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει και να αναλάβει την παραγωγή μαζί με τον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς («Mission Impossible», «Star Wars: The force awakens», «Lost», «Westworld» κ.ά.) της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου «The Nix».

Το μυθιστόρημα του Νέιθαν Χιλ που κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες επικεντρώνεται στον Σάμιουελ Αντερσεν-Αντερσον, έναν καθηγητή τοπικού κολεγίου, του οποίου η μητέρα, η Φέι, τον εγκατέλειψε όταν ήταν μικρός. Επανεμφανίζεται δεκαετίες μετά και γίνεται η είδηση της ημέρας προκαλώντας φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης. Εκείνη πετά μια πέτρα σε έναν υποψήφιο για την προεδρία κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης και όλοι αναζητούν πληροφορίες για το παρελθόν της.

Τα media την παρουσιάζουν ως μια μαχητική γυναίκα με σκοτεινό παρελθόν αλλά απ΄ όσο γνωρίζει ο γιος της η μητέρα του δεν είχε φύγει ποτέ από τη μικρή πόλη της Αϊόβα στην οποία ζούσε. Ο Σάμιουελ αποφασίζει να λύσει το παζλ και να αξιοποιήσει τη… φήμη της μητέρας του γράφοντας ένα βιβλίο που θα αποκαλύπτει τη ζωή της. Πρέπει όμως πρώτα να την εντοπίσει και να της μιλήσει.

Οταν τελικά ο καθηγητής αρχίζει να ψάχνει την ιστορία της μητέρας του αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς του, «μεταφέρεται» στις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ της δεκαετίας του ‘60, στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο και καταλήγει στη Νορβηγία. Τότε ο Σάμιουελ θα καταλάβει ότι πρέπει να επανεξετάσει όλα εκείνα που γνώριζε για τη μητέρα του, μια γυναίκα με μεγάλη ιστορία την οποία κράτησε κρυφή από τον υπόλοιπο κόσμο.
Η γνωστή ηθοποιός έχει επικεντρωθεί στην κινηματογραφική της καριέρα, με δεκάδες επιτυχημένες ταινίες και βραβεία στο ενεργητικό της. Στην τελευταία της δουλειά υποδύθηκε τη φάλτσο σοπράνο, Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, ενώ αναμένεται να εμφανιστεί στη νέα ταινία της Ντίσνεϊ «Mary Poppins Returns».
ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ…
Η πρώτη εμφάνιση της Μέριλ Στριπ στην τηλεόραση έγινε το 1977 με την τηλεταινία «The Deadliest Season», ενώ έναν χρόνο αργότερα ακολούθησε η μίνι σειρά «Ολοκαύτωμα», για την οποία και κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ Α’ γυναικείου ρόλου. To 2003 η Μέριλ Στριπ εμφανίστηκε μαζί με τον Αλ Πατσίνο στην τηλεταινία «Angels in America» όπου βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Α’ γυναικείου ρόλου . Το 2012 συμμετείχε ως guest star στην κωμωδία της Λίζα Κούντροου, «Web Therapy».

Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More