“Μες την… κακή χαρά” μέχρι το τέλος της σεζόν, γιατί πολύ απλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ!

Κάθε χρόνο φροντίζω να βλέπω και να ξανά βλέπω εκπομπές που έχω φροντίσει να παρακολουθήσω από την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν και δεν μου έχουν πει τίποτα. Κάθε χρόνο φροντίζω να βλέπω και να ξανά βλέπω εκπομπές που με έχουν απογοητεύσει, μήπως στο πέρασμα της τηλεοπτικής σεζόν έχει γίνει κανένα… θαύμα και έχει βελτιωθεί η τηλεοπτική τους εικόνα και το αποτέλεσμα που βγαίνει στον αέρα.

Στην παραπάνω ,λοιπόν, κατηγορία άνηκε φέτος και το “Μες την καλή χαρά”! Μία εκπομπή η οποία όταν πρίν από πέντε-έξι χρόνια ξεκίνησε ήταν μία ευχάριστη τηλεοπτική πρόταση για όλους μας, ήταν μία δροσερή τηλεοπτική πρόταση για τα χαλαρά πρωινά του Σαββατοκύριακου και τώρα; Τώρα πλέον δεν βλέπεται για πολλούς και διάφορους λόγους. Χαζεύοντας ,λοιπόν, το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προιόν πριν απο λίγες ημέρες κατέληξα στο συμπέρασμα πως όχι μόνο δεν βελτιώθηκε από τον Οκτώβρη μέχρι και σήμερα που εξακολουθεί να “ταξιδεύει” στον αέρα του Alpha, αλλά πλέον παρουσιάζει μία εικόνα τηλεοπτικής παρακμής, γεγονός που με κάνει να πιστεύω πως όντως η φετινή χρονιά του “Μες την καλή χαρά”, ήταν η χειρότερή του.

Και γιατί η εκπομπή βιώνει την τηλεοπτική παρακμή της; Γιατί μοιάζει πια σαν να έχει βγει από το… χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αντί οι συντελεστές της να προσπαθούν να την εκσυγχρονίσουν, να την φρεσκάρουν, να την ανανεώσουν και να την στήσουν εντελώς διαφορετικά ακολουθώντας τους πιο σύγχρονους τηλεοπτικούς ρυθμούς και τηλεοπτικές τάσεις του σήμερα, το “Μες την καλή χαρά” μοιάζει να έχει μπει στην μηχανή του χρόνου και να έχει γυρίσει είκοσι χρόνια πίσω, μένοντας κολλημένο στις “συνταγές” των πρωινάδικων του 1990.

Μία εκπομπή η οποία είναι στελεχωμένη από νέα παιδιά, μυρίζει τόσο έντονα ναφθαλίνη, που σου είναι αδύνατο να την παρακολουθήσεις. Οι μαγειρικές, οι οικοκυρικές συμβουλές και το ατελείωτο καθισιό στον καναπέ με την αερολογία να κάνει πάρτι και τις αδιάφορες συνεντεύξεις να διαδέχονται η μία την άλλη, να είναι τα βασικά συστατικά της.

Σε ότι έχει να κάνει δε με τις συνεντεύξεις μιας και το ανέφερα; Το μόνο που νοιάζει τους συντελεστές της συγκεκριμένης εκπομπής είναι να φορούν… φωτοστέφανο σε όλους τους καλεσμένους τους και να χαιδεύουν αυτιά, προσκυνώντας με ευλάβια τις δημόσιες σχέσεις και τις ισορροπίες του χώρου. Αντ ΄αυτού θα έπρεπε να βλέπουμε συνεντεύξεις ενδιαφέρουσες μέσα από τις οποίες να αναλύπτουμε νέα πράγματα για τους “πρωταγωνιστές” τους, να βλέπουμε διαφορές πτυχές του εαυτού τους, σκέψεις τους, προβλημτισμούς τους, με άλλα λόγια το καθημερινό τους, το… γήινο πρόσωπό τους, μιας και οι καλλιτέχνες μπορεί να μην είναι… απλοί θνητοί, αλλά εξακολουθούν να είναι άνθρωποι.

Επίσης, όσες φορές κι αν είδα την συγκεκριμένη εκπομπή δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να απαρτίζεται όχι από έναν, όχι από δύο, αλλά από τέσσερις παρουσιαστές! Ξέρετε, η περίπτωσή τους μου θύμισε έντονα το ανέκδοτο με τις… ξανθές και την λάμπα, που λέει “πόσες ξανθές χρειάζονται για ν΄ αλλάξουν μία λάμπα;”

Τέσσερις παρουσιαστές, τέσσερις άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους με εντελώς διαφορετική τηλεοπτική κοσμοθεωρία, με εντελώς διαφορετική έναρξη και πορεία ο καθένας στο χώρο του, με εντελώς διαφορετική ματιά, με εντελώς διαφορετικές τηλεοπτικές (και οχι μόνο…) προτεραιότητες, με εντελώς διαφορετική σκέψη και το κυριότερο; Με εντελώς διαφορετική παιδεία!!!!!

Ξεκινώντας από την Κατερίνα Καραβάτου, σαφέστατα και η Κατερίνα είναι ένα κορίτσι με ταλέντο. Εχει το ταμπεραμέντο εκείνο που χρειάζεται για να βρίσκεται μπροστά από το γυαλί και το κυριότερο; Το ταμπεραμέντο της αυτό είναι συνδυασμένο με μόρφωση και ΠΑΙΔΕΙΑ!!! Τι σας έλεγα ποιο πάνω; Ομως, για να αποδώσει η Κατερίνα και για να σου ξεδιπλώσει τις τηλεοπτικές της ικανότητες, θα πρέπει και όλοι οι υπόλοιποι να την αφήσουν. Υποτίθεται πως η Κατερίνα φέτος θα κρατούσε το τιμόνι της εκπομπής, μόνο που ουσιαστικά κανείς και ποτέ δεν της το παρέδωσε.

Η Κατερίνα ευθύς εξ΄αρχής εξοστρακίστηκε και βγήκε με συνοπτικές διαδικασίες από το τηλεοπτικό παιχνίδι. Μπήκε στην άκρη και επέτρεψε να την ευνουχίσουν τηλεοπτικά όσο δεν παίρνει. Ναι, σαφέστατα και θα μπορούσε να ηγηθεί της ομάδας. Από την άλλη μεριά βέβαια και εκείνη δεν έκανε απολύτως τίποτα για να επιβάλλει τον εαυτό της. Για να διεκδικήσει το κομμάτι εκείνο της εκπομπής που της αναλογούσε. Απλά παραιτήθηκε και παραιτήθηκε από την όλη προσπάθεια πολύ νωρίς… Ετσι, όσο εκείνη μαζευόταν τόσο όλοι οι υπόλοιποι αλώνιζαν, μιας και ως γνωστόν δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι.

Επίσης η Κατερίνα θα ήταν πολύ πιο καλή τηλεοπτικά, αν απελευθερωνόταν από την γλυκερή εικόνα που ώρες-ώρες την χαρακτηρίζει, αν αποκτούσε έναν τηλεοπτικό “τσαμπουκά” με την καλή έννοια πάντα και αν σταματούσε να γελά διαρκώς χωρίς ουσιαστικό λόγο. Είναι κουραστικό και φαίνεται σε απίστευτο βαθμό η αγωνία της για να μας πείσει πως το… κατά διασκεδάζει.

Βέβαια, από την άλλη μεριά, οφείλουμε όλοι μας να αναγνωρίσουμε στην Κατερίνα πως σε μία πραγματικά πολύ δύσκολη σεζόν για ΄κείνη και εντός και εκτός πλατό, ήταν κυρία. Την ώρα που η ίντριγκα γύρω της φούντωνε όλο και περισσότερο μέρα την μέρα, εκείνη με τις δημόσιες δηλώσεις της και την στάση που κράτησε δεν έδωσε το δικαίωμα σε κανέναν να την συμπεριλάβει σε όλο αυτό το τρελό παρασκήνιο, για το οποίο όλοι οι υπόλοιποι έτριβαν τα χέρια τους.

Τι να πω τώρα για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου; Ναι, με το… ζόρι μάθαμε το όνομά της, μιας και ναι στην Ελλάδα μέσα σε μία νύχτα οποιοσδήποτε μπορεί να “βαφτιστεί” μέσα από τα Μέσα “celebrity” και “γνωστός παρουσιαστής ή παρουσιάστρια” κι ας μην ξέρουν το όνομά του οι 8 στους 10 και καθημερινά οι πάντες να μας βοβμαρδίζουν για ΄κείνον γιατί είπαμε. Αμα θέλει το σύστημα να σε επιβάλλει, εννοείται πως τα καταφέρνει. Ναι, με το ζόρι ,λοιπόν, μάθαμε το όνομα της Κωνσταντίνας, όπως και με το ζόρι προσπαθουν εκεί στον Alpha να την κάνουν παρουσιάστρια και να μας πείσουν κιόλας για να μας… αρέσει!

Η Κωνσταντίνα μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα απέκτησε άνεση μπροστά από τον φακό και έμαθε πως να κινείται κατά την διάρκεια μίας ζωντανής εκπομπής. Αυτό φυσικά που δεν έμαθε γιατί δεν την ενδιέφερε, είναι το τι πάει να πει συναδελφικότητα, ομαδικότητα, σεβασμός… Η Κωνσταντίνα όλο το χειμωνα αλωνίζει με προκλητικότητα στο πλατό, χωρίς να την ενδιαφέρει το ποιοι είναι δίπλα της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προβολή της και το πως θα έχει τα περισσότερα πλάνα από τον σκηνοθέτη. Δεν υπολογίζει θεματολογία, σκαλέτα, ροή, αρχισυντάκτη… Ισως γιατί δεν υπάρχει κανείς εκεί στην Κάντζα για να μπορέσει να της τραβήξει το αυτί και να την επαναφέρει στην τάξη. Η τηλεοπτική και όχι μόνο ημιμάθειά της, πραγματικά είναι ενοχλητική, αν και κατ ΄ουσία θα μπορούσε κανείς και να το διασκεδάζει.

Επιπλέον θα ήταν χρήσιμο, όποιος ειχε την φαεινή ιδέα πως μπορούσε φέτος η Κωνσταντίνα να χριστεί… “κοινωνική ρεπόρτερ”, να της εξηγήσει πως στα κοινωνικά θέματα, σε θέματα ευαίσθητα, σε θέματα που συγκλονίζουν η πρωταγωνίστρια του θέματας δεν είναι η παρουσιάστρια… Είναι άλλοι οι πρωταγωνιστές… Ο παρουσιαστής μπαίνει σε δεύτερο πλάνο… Πρέπει να κάνει στην άκρη για να ξεδιπλώσει όσο καλύτερα γίνεται το θέμα του και όχι να τον νοιάζει διαρκώς το πως ακριβώς βγαίνει στον αέρα και το τι πλάνα κάνει ο καμεραμάν. Το θέμα δεν είναι το πως να… ποζάρεις δίπλα σε ένα ευαίσθητο, κοινωνικό θέμα για να μοστραριστείς καλύτερα!

Παύλος Σταματόπουλος… Η διαχρονική αξία αυτής της εκπομπής. Ενας δημοσιογράφος ο οποίος ξέρει καλά τηλεόραση, ξέρει καλά πως να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά κάθε φορά που χρειάζεται, ένας δημοσιογράφος που μπορεί να κάνει χαβαλέ, αλλά και που στα δύσκολα (εκεί πίσω από τις κάμερες…) μπορείς να βασιστείς πάνω του. Ισως ο Παύλος να έφτασε η στιγμή να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι συμμετοχής σε αυτή την εκπομπή και να μην αδικεί τον εαυτό του, κρατώντας διαρκώς τον δεύτερο ρόλο και κυρίως τον ρόλο του… γελοτοποιού σε όλες τις παρουσιάστριες που παρελαύνουν κατά καιρούς από δίπλα του. Δεν τις έχει ανάγκη, υποθέτω πωςεκείνες τον έχουν ανάγκη…

Ευθύμης Ζησάκης! Υπήρχε και αυτό το παιδί σε αυτή την εκπομπή, γιατί δεν το κατάλαβα… Αλλη υπερεκτιμημένη περίπτωση εκεί στον Alpha. Εκτός από το κρύο χιούμορ και το πως θα βγει ωραίος, μοιάζει να μην τον απασχολεί τίποτα άλλο!.. Ξέρεις αν δεν το παιδέψεις, αν δεν το παιδέψεις ουσιαστικά, τίποτα δεν γίνεται και πολύ φοβάμαι πως μόνο οι δημόσιες σχέσεις δεν αρκούν για να σε κρατήσουν στο χώρο… Γενικά το λέω αυτό το τελευταίο, γιατί είναι σπόρ με το οποίο καταπιάνονται πολλοί.

Συμπερασματικά; Το “Μες την καλή χαρά” θα έπρεπε να είναι ένα ανάλαφρο, πολύχρωμο, ζωντανό τηλεοπτικό μαγκαζίνο που με γρήγουρους ρυθμούς, πολλά θέματα και προτάσεις να σε κάνει να κολλάς μαζί του και να το “ξεφυλλίζεις” κάθε Σαββαοκύριακο με μανία. Ομως, δεν…

Μία γρήγορη συμβουλή; Βάλτε και λίγο φαντασία!!!!

Read More

And More