“Μες την καλή χαρά”: Παρουσιάζει η Κ. Σπυροπούλου, στο πλάι της η Κ. Καραβάτου!

“Μες την καλή χαρά”… Μία εκπομπή την οποία παρουσιάζει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, δίπλα της έχει την Κατερίνα Καραβάτου και στην συνέχεια το… χάος!

Κάπως έτσι θα απαντούσα σε κάποιον αν με ρωτούσε το ποιος παρουσιάζει το φετινό πρωινάδικο του Alpha. Τουλάχιστον, αυτό μπορώ να πω μετά την σημερινή πρεμιέρα της εκπομπής, γιατί μέχρι σήμερα πίστευα πως σε έναν τηλεοπτικό κόσμο μαγικά πλασμένο, όντως θα μπορούσε η Κατερίνα Καραβάτου να είναι το… πρώτο βιολί στην παρουσίαση ενός προγράμματος, στο οποίο όλως τυχαίως συμμετέχει και το πουλέν του καναλιού Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Ομως, όπως τίποτα άλλο σε αυτή την ζωή δεν είναι… μαγικό και αγγελικά πλασμένο, εννοείται πως και από την τηλεόραση οι άγγελοι έχουν πάρει πόδι εδώ και καιρό. Βλέπετε, δεν τους σηκώνει το κλίμα στα παρασκήνια. Αλλωστε, ως γνωστόν η τηλεόραση είναι ένας χώρος που λατρεύει την ίντριγκα και ίντριγκα και φτερωτά αγγελάκια σίγουρα δεν πάνε μαζί.

Ετσι, η εκπομπή ξεκίνησε με… δόξα και τιμή – ευτυχώς το πρώτο “καλημέρα σας” μας το είπε η Κατερίνα, γιατί θα μπορούσε κι αυτό να μην γίνει – και στην συνέχεια έκανε την εμφάνισή της η Κωνσταντίνα, ο Παύλος Σταματόπουλος και ο Ευθύμης Ζησάκης.

Αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα λεπτά της αμηχανίας και του τρακ όπου κάποιοι από την παρέα παραλίγο να λιποθυμήσουν, στην πορεία η Κωνσταντίνα πήρε αμπάριζα και βγήκε… Βγήκε δε με τόση φόρα που μέχρι και το φινάλε κανείς δεν κατάφερε να την πιάσει, ενώ η Κατερίνα προσπαθούσε εναγωνίως έστω να την πλησιάσει,ορθώνοντας κάποιες διάσπαρτες λέξεις που και που κατά την διάρκεια της εκπομπής.

Φυσικά ότι το παιχνίδι θα παιζόταν ανάμεσα στην παλιά και την νέα φρουρά του Alpha επί ίσοις όροις, ήταν κάτι φάνηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο, αν και στην πορεία – όπως ήδη σας είπα – ούτε καν έτσι δεν έγιναν τα πράγματα. Και γιατί σας το λέω αυτό; Γιατί από το πρώτο γενικό πλάνο έβλεπες να υπάρχουν δύο… αυτοκρατορικές πολυθρόνες δεξιά και αριστερά στον χώρο όπου και κάθησαν τα κορότσια και ενδοιάμεσα υπήρχε ένας καναπές για τους κοινούς θνητούς Παύλο Σταματόπουλο και Ευθύμη Ζησάκη.Ναι, αν περιμένατε την Κωνσταντίνα σε καναπεδάκι, σίγουρα θα απογοητευτήκατε..

Μετά ,λοιπόν, τα πρώτα λόγια της Κατερίνας, το καλοσώρισμα, την συγκίνηση και όλα αυτά τα κλασικά εικονογραφημένα, άρχισαν τα όργανα. Το υπερτιμημένο και ανερχόμενο με ιλιγγιώδεις ταχύτητες πουλέν του Alpha πήρε εμέσσως πλην σαφώς όλη την εκπομπή πάνω της, χωρίς να αφήνει χρόνο στους υπολοίπους ούτε καν ν΄ ανασάνουν. Καλά, ο Παύλος και ο Ευθύμης, έμοιαζαν να είχαν πιει το αμίλητο νερό και τους πετύχαμε κάπου εκεί πάνω στο σημείο που περνούσε η επήρειά του.Οσο για την Κατερίνα έμοιαζε… υποψιασμένη για όλο αυτό που της συνέβαινε κι φρόντιζε να γελάει διαρκώς για να μας πείσει το πόσο τρισευτυχισμένη ήταν.

Τι ατάκες – φωτιά, τι πάσες σε θέματα, τι τοποθετήσεις, τι παρουσιάσεις θεμάτων που η ίδια είχε φροντίσει να φέρει στην εκπομπή, τι σχόλια κοινωνικού προβληματισμού και παράλληλα και χιούμορ, τα πάντα έκανε σήμερα η Κωνσταντίνα. Και για την ακρίβεια τα πάντα όλα! Για να μην μιλήσουμε δε και για τα κοντινά πλάνα του σκηνοθέτη… Ολοι οι υπόλοιποι παραλίγο να φωνάξουν “ει, είμαστε κι εμείς εδώ”!

Το πιο… εύστοχο σχόλιο πάντως της Κωνσταντίνας – ναι γιατί υπήρξαν και τέτοια – ήταν όταν προλόγησε το θέμα με το 26χρονο κορίτσι που πάσχει από καρκίνο, η οποία ήταν μία πραγματική μαχήτρια της ζωής και με την οποία είχε συναντηθεί και είχε κάνει σχετικό ρεπορτάζ…

Τι φρόντισε να μας διαβιβάσει μεταξύ άλλων; “Κάνοντας αυτό το θέμα και γνωρίζοντας αυτή την κοπέλα, διαπίστωσα πως έχω μαζί της πάρα πολλά κοινά στοιχεία”, λάλησε η Κωνσταντίνα και μας άφησε του… αλάλλου, γιατί παρά το εντατικό τρέινινγκ της εμπειρότατης Ζήνας Κουτσελίνη και τις φιλικές συμβουλές της κολλητής της Ελένης Μενεγάκη, οι αδυναμίες στο ζωνταντό δεν κρύβονται.

Θα μου πείτε το κορίτσι από απλή και ταπεινή πανελίστρια πέρσι, χρίστηκε βασική παρουσιάστρια φέτος, τι να πρωτο-προλάβει να κάνει; Αφήστε κι αυτή η ρημάδα η εμπειρία που δεν… πουλιέται πουθενά χύμα για να την αγοράσει, για να μην μιλήσω για το ταμπεραμέντο, με το οποίο για την ώρα μάλλον δεν έχει σηναντηθεί πουθενά, σε ότι έχει να κάνει με την τηλεοπτική παρουσίαση βεβαίως-βεβαιως.

Παρόλα αυτά, όχι την πρώτη… μπαρούφα της σεζόν δεν τα κατάφερε να την αποφύγει και να μην μας την εκσφενδονίσει, μιας και κατά την διάρκεια της κουβέντας που είχαν με τον διαιτολόγο, διατροφολόγο Ηλία Σακκά, αποκάλεσε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος τους, “ασθενείς”, αφήνοντας τους πάντες κάγκελο.

Κατά τα άλλα; Η εκπομπή εννοείται πως δεν θύμιζε σε τίποτα, μα σε τίποτα απολύτως το κλίμα και την ατμόσφαιρα που υπήρχε μέχρι πέρσι όταν στο πλατό ήταν η Ναταλία Γερμανού. Επίσης εννοείται πως όλο το κουαρτέτο χρειάζεται πολύ δουλειά για να δέσει και για να τα καταφέρει να βγάλει προς τα έξω μία ζεστή και οικεία εικόνα. Πολύ προκατ το αποτέλεσμα και φαίνεται.

Επίσης, μία φιλική συμβουλή, αν κάτι απ΄όλα αυτά που λέει η Κωνσταντίνα κάνοντας χιούμορ δεν σας αρέσει, μην γελάτε αναγκαστικά, γιατί κάνει μπαμ προς τα έξω και η όλη εικόνα είναι αστεία.

Τελειώνοντας και μία απορία… Πόσο απεγνωσμένα ήθελε άραγε η Κατερίνα να επιστρέψει στο γυαλί που δέχτηκε την συγκεκριμένη πρόταση από τον Alpha;

Read More

And More