Μετωπική σύγκρουση τρένων στη Γερμανία με νεκρούς και τραυματίες

Μετωπική σύγκρουση τρένων στη Γερμανία με νεκρούς και τραυματίες | tlife.gr

Το περιστατικό έγινε το βράδυ του Σαββάτου στις 22.30 τοπική ώρα κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Η τελευταία επιβατική αμαξοστοιχεία που έφυγε από το Μαγδελβούργο συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχεία μετωπικά με αποτέλεσμα το επιβατικό να αναποδογυρίσει και τα δύο τρένα να τυλιχθούν στις φλόγες.

Επί τόπου έσπευσαν σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 10 νεκροί και 33 τραυματίες. Περίπου οκτώ από αυτούς βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τρένο μετέφερε 45 επιβάτες, πράγμα που σημαίνει ότι λίγο γλίτωσαν τη φονική σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Σαξονίας – Άνχαλτ Ρούντιγκερ Έρμπεν που έσπευσε στο σημείο, τα τρένα συγκρούστηκαν με μεγάλη ταχύτητα. Ο ήχος της σύγκρουσης ακούστηκε στο χωριό Όσερσλέμπεν που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας.
Διασώστες ακόμη προσπαθούν να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα συντρίμμια του τρένου, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί. Επί τόπου βρίσκονται πάνω από 150 πυροσβέστες.

READ more