Μια ειδική, τηλεοπτική αποστολή με… ευαισθησία ετοιμάζει ο ΑΝΤ1 !

…Και να που η τηλεόραση μπορεί να κάνει και καλό ! Συνήθως οι πιο πολλοί απο εμάς δεν εκφραζόμαστε και με τα καλύτερα λόγια για τον γυάλινο κόσμο της μικρής μας οθόνης… Κι ,όμως, η τηλεόραση – αν το θελήσουν φυσικά οι άνθρωποί της – μπορεί να μην βλάψει σοβαρά την υγεία, ούτε το νευρικό σύστημα του τηλεθεατή.

Ισα-ίσα που μπορεί και να τον συγκινήσει και να τον ευαισθητοοποιήσει μέχρι και να του προσφέρει και ένα χέρι βοήθειας ! Ενα χέρι βοήθειας ,λοιπόν, σε μία οικογένεια που έχει περάσει πολλά, πάρα πολλά, αποφάσισε να προσφέρει και ο ΑΝΤ1 σε συνεργασία με τον Σπύρο Σούλη !

Το κανάλι του Αμαρουσίου μέσα από την εκπομπή του “Με το Δεξί”, ετοιμάζει μία ξεχωριστή, μία ιερή αποστολή… Ετοιμάζει μία “Ειδική Αποστολή στην Ηλεία”, όπου εκεί ο γνωστός παρουσιαστής και αρχιτέκτονας, μαζί με την ομάδα του θα αναλάβει να φτιάξει από την αρχή το σπίτι της οικογένειας Διαμαντοπούλου, προσφέροντάς τους πραγματικά μία νέα ζωή !

Το ζευγάρι από την δύσβατη Βάλμη Ηλείας, που πριν λίγες ημέρες απέκτησε το δέκατο παιδί του, και μένει στο ίδιο σπίτι με τους γονείς του Κωνσταντίνου και την 87χρονη γιαγιά Χρυσάφω, είδε το σπίτι του να καίγεται στις 5 Ιανουαρίου μετά από βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρικά, και μέχρι σήμερα μένει αναγκαστικά μόνο σε δύο δωμάτια του κατά τα άλλα κατεστραμμένου σπιτιού.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να το θυμάστε γιατί είχε πάρει ιδιαίτερη έκταση στα Media, με την μάνα να πέφτει στις φλόγες για να σώσει τα παιδιά της !

Τα δέκα ,λοιπόν, αγγελούδια της οικογένειας από εκείνη την μοιραία μέρα, κοιμούνται κυριολεκτικά το ένα πάνω στο άλλο κι ο κτηνοτρόφος πατέρας τους μόλις και μετά βίας καταφέρνει να επιβιώσει, πόσω δε μάλλον να ξαναφτιάξει ένα σπίτι.
Ετσι, ο Σπύρος Σούλης μαζί με την ομάδα του «Με το Δεξί» θα εγκατασταθούν για μια ολόκληρη εβδομάδα στην Πάτρα, για να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια Διαμαντόπουλου, αλλά και την τοπική κοινωνία ώστε να βοηθήσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά.
Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη και δυσκολότερη από όλες τις κατασκευές που έκανε η εκπομπή αυτές τις δύο σεζόν, γι ΄αυτό και το κανάλι αποφάσισε να την ονομάσει, «Ειδική αποστολή Ηλεία».
Τις έξι ημέρες και νύχτες που θα φτιαχτεί το νέο σπίτι, θα εργαστούν 150 άνθρωποι συνολικά, ενώ ο ΑΝΤ1 κι οι χορηγοί της εκπομπής θα μεγαλώσουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό τους, για αυτό το μεγάλο έργο.

Ετσι, για όλα αυτά οι άνθρωποι του καναλιού, έδωσαν χθες μια ειδική συνέντευξη Τύπου, στην οποία έδωσαν το παρών τόσο ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος του σταθμού Γιάννης Λάτσιος, όσο και ο παρουσιαστής της εκπομπής Σπύρος Σούλης, οι οποίοι και μίλησαν με θέρμη για την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία.

«Είμαι χαρούμενος όταν η τηλεόραση δείχνει σωστά αντανακλαστικά. Όταν προέκυψε το θέμα να βοηθήσουμε αυτή την οικογένεια, τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και η παραγωγή της εκπομπής θελήσαμε αμέσως να κάνουμε τα πάντα για να γίνει πραγματικότητα το νέο τους σπίτι, παρότι υπήρχαν πολλές δυσκολίες, που στην αρχή μάλιστα έμοιαζαν αξεπέραστες» είπε ο Γιάννης Λάτσιος.
Ο παρουσιαστής της εκπομπής Σπύρος Σούλης, περιγράφοντας τις λεπτομέρειες του δύσκολου αυτού εγχειρήματος αλλά και την ξεχωριστή σημασία της μοναδικής αυτής επιχείρησης, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, μίλησε για το πόσο χαρούμενος νιώθει που τελικά ξεπεράστηκαν οι πολλές και μεγάλες δυσκολίες.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέρνουμε. Δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα από τότε που μάθαμε για το γεγονός, που να μην ασχοληθούμε με την ‘ειδική αποστολή’. Η ιστορία της τόσο νεαρής μητέρας με τα εννέα παιδιά που έγκυος έπεσε στη φωτιά μόνη για να σώσει την οικογένεια της, μας αγγίζει όλους. Θέλω να ευχαριστήσω το κανάλι και την παραγωγή, γιατί από την πρώτη στιγμή που είπαμε να κάνουμε κάτι για αυτή την οικογένεια, όλοι είπαν αμέσως «Ναι, πάμε». Νιώθω πολύ τυχερός που μπορούμε να προσφέρουμε μέσα από τη δουλειά μας, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ειδικά σε ανθρώπους σαν την οικογένεια Διαμαντόπουλου. Για μια τέτοια ιστορία το μόνο που λες είναι πως ‘τέτοια πράγματα πρέπει να γίνουν, πρέπει να είμαστε δίπλα, πρέπει να προσφέρουμε’.
Αυτή η μάνα το μόνο που μας ζήτησε, αφού επικοινωνήσαμε μαζί της, ήταν απλά ένα ασφαλές κι υγιές σπίτι, βιώσιμο που να προσφέρει τα βασικά στα παιδιά της.
Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον σταθμό και τους χορηγούς που παρά τις πολλές δυσκολίες, κανείς τους αρνήθηκε τίποτα όλους αυτούς τους μήνες».

Read More

And More