Mια Ελληνίδα από την Καβάλα, στο παλάτι! Έγραψε ποίημα για το πριγκιπικό ζεύγος!

Πριν λίγο καιρό ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος της Μεγάλης Βρετανίας κάλεσε τους ποιητές ανά τον κόσμο να γράψουν ένα ποίημα για την Kate και τον πρίγκιπα William. Στόχος ήταν η δημιουργία της πρώτης βασιλικής ανθολογίας όλων των εποχών!
φωτο espresso
Η ανταπόκριση των ποιητών στο κάλεσμα αυτό ήταν τεράστια ενώ ανάμεσά τους βρέθηκε και μια ελληνίδα. Η Δέσποινα Κονταξή από την Καβάλα κατάφερε να συγκινήσει το παλάτι με το ποίημα που έγραψε κι έτσι αυτό θα συμπεριληφθεί στην ανθολογία που δημοσιεύθηκε στην Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανθολογία που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος Forward Press είχε σαν θέμα του τον πριγκιπικό γάμο που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και φέρει τον τίτλο “A royal romance”. Εκεί υπάρχουν τα ποίηματα τριακοσίων πέντε επιλεγμένων ποιητών. Στην δέκατη τρίτη σελίδα της ανθολογίας μπορεί να βρει κανείς και το ποίημα της ελληνίδας Δέσποινας Κονταξή με τίτλο “Sentimental Parade” που σημαίνει στα ελληνικά συναισθηματική παρέλαση.

Μιλώντας στην εφημερίδα Espresso της Κυριακής, η ίδια αναφέρει: “Είναι πολύ σημαντικό για μένα να υπάρχει το ποίημα μου μέσα στην ανθολογία. Το ποίημά μου είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και επιλέχθηκε κατόπιν αυστηρών κριτηρίων που είχαν να κάνουν με τον ρυθμό, την εκφραστικότητα και την χρήση του λόγου στην αγγλική γλώσσα”.

Όσον αφορά το ίδιο το περιεχόμενο του ποιήματος η Δέσποινα Κονταξή λέει ότι δεν είχε την ευκαιρία να βρίσκεται στο Λονδίνο εκείνη την ημέρα αλλά παρακολούθησε τον γάμο με τρομερό ενδιαφέρον από την τηλεόραση όπως πολλοί άλλοι. Επιπλέον, δεν αναφέρεται μέσα στο ποίημά της στην Κέιτ και τον Γούιλιαμ ως πρόσωπα αλλά στον έρωτα που έκανε την καρδιά τους να χτυπά σαν μουσικό όργανο εκείνη την ημέρα.

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνίδα ποιήτρια διακρίνεται σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Η πιο πρόσφατη βράβευσή της ήταν σε παγκόσμιο επίπεδο και η βράβευση έγινε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λάρισα, γεγονός που την συγκίνησε ιδιαίτερα, όπως αναφέρει.

Read More

And More