Μία Κεφαλονίτισσα στη Βουλή της Νέας Υόρκης!

Η δικηγόρος Αραβέλλα Σιμωτά είναι 32 ετών κατάγεται από τη Κεφαλλονιά αλλά έχει μεγαλώσει στην Αστόρια. Στόχος της είναι να μπει στην Πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης και όπως δείχνουν όλα, μάλλον θα τα καταφέρει. Διεκδικεί τη θέση που κατέχει σήμερα ο Ελληνοαμερικανός Μιχάλης Γιάνναρης. Στις προκριματικές εκλογές που έγιναν πριν λίγες μέρες δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ελπίζουμε να τα πάει το ίδιο καλά και στις 2 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Espresso, η 32χρονη ασχολείται από μικρή με τα κοινά. Είναι μέλος του Πρώτου Κοινωνικού Συμβουλίου του Κουίνς και του Ενωμένου Κοινοτικού Αστικού Συνδέσμου. Μολονότι έχει μεγαλώσει και μεγαλουργήσει στην Αστόρια, δεν ξεχνάει ποτέ την Ελλάδα και ειδικά την Κεφαλλονιά.

”Και οι δύο γονείς μου είναι από την Κεφαλλονιά. Η μητέρα μου κατάγεται από τις Λαβωνικιές και μετά τον σεισμό η οικογένειά της μετακόμισε στις Βασιλικάδες όπου έχουμε σπίτι. Η γιαγιά μου ήταν η Ακριβή Μολφέτα, έφυγε το 2005. Η οικογένεια της μητέρας μου έχει μετακινηθεί τώρα στο Ληξούρι και έχουν μια ταβέρνα στην παραλία το Ακρογιάλι. Συγγενείς έχουμε και στα Κονιδαράτα και στα Βεντουράτα.Ο πατέρας μου κατάγεται από το Κουρνέλο και μετά τον σεισμό η οικογένειά του μετακινήθηκε στον Πόρο”, περιγράφει η Αραβέλλα στο blog της.

Read More

And More