Μια ξεχωριστή παρουσία για το νέο βιβλίο της Ρέας Βιτάλη “Δεν πέθανα εγκαίρως”

Μια ξεχωριστή παρουσία για το νέο βιβλίο της Ρέας Βιτάλη “Δεν πέθανα εγκαίρως” | tlife.gr

Η Ρέα Βιτάλη παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Δεν πέθανα εγκαίρως», σε μια βραδιά που μοίρασε χαρά σε μια άχαρη εποχή. Πρόκειται για τη μοναδική βιογραφία της μυθιστορηματικής προσωπικής και καλλιτεχνικής ζωής του 85χρονου Κώστα Τσόκλη.

Η παρουσίαση έγινε στο ιστορικό και πλήρως ανακαινισμένο Zonar’s, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, όπου την εισαγωγή έκανε ο Κώστας Τσόκλης. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ παρουσίασαν επίσης η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η Βίκυ Φλέσσα και ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Η υπέροχα ανατρεπτική αυτή παρέα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η συγκίνηση διαδεχόταν το γέλιο σε μια βραδιά εντελώς πρωτοποριακή που δεν έφερνε στο νου τις «τυπικές» παρουσιάσεις βιβλίων.

Η Ρέα Βιτάλη γεννήθηκε το 1961. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης και υπηρετεί εδώ και 20 χρόνια το χρονογράφημα. Το πρώτο της βιβλίο «Κάποτε θα γράψω ένα βιβλίο» αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό ενώ το «Δεν πέθανα εγκαίρως» είναι το δεύτερο βιβλίο της εγκαινιάζοντας την συνεργασία της με τις εκδόσεις Διόπτρα.

Το κατάμεστο Zonar’s φιλοξένησε το κοινό σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα αποδεικνύοντας ότι η ιστορία μπορεί να συνεχιστεί και να γραφτούν νέες σελίδες που θα περιλαμβάνουν σημαντικές-ιστορικές βραδιές στην καρδιά της Αθήνας.


Η συγγραφέας με τον Κώστα Τσόκλη

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, ο Οδυσσέας Ιωάννου και η Αγνή Μπάλτσα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ήθελα μόνο να τον παρατηρώ. Γιατί; Σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Η τέχνη είναι μια πόρνη που ποτέ δεν θα σου χαρίσει τον οργασμό της. Μη σε τρομάζει ότι θα σου μιλήσω για τέχνη. Θέλω να σε ξεθαρρέψω. Τέχνη μπορεί να είναι και ο τρόπος που ζεις. Και συ… Μπορεί να είσαι το δικό σου έργο τέχνης. Και κείνος. Σίγουρα. Τον εαυτό του έκανε εντέλει έργο τέχνης. Θες να παρατηρήσουμε μαζί; Αυτό το πλάσμα. Αυτά τα πλάσματα. Τα ξεθαρρεμένα στην απόλυτη ελευθερία. Τα πλάσματα τα αθάνατα.

Η Τέχνη και η ζωή ενός από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, μέσα από τη γραφή και το έμπειρο βλέμμα της Ρέας Βιτάλη. Μια μυθιστορηματική βιογραφία που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για το τι είναι αληθινό και πόσα μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος μέχρι να φτάσει στο στόχο του. Η Ελλάδα του 20ου αιώνα, η σκληρή πραγματικότητα της δεκαετίας του 50 και 60, ο κόσμος της Τέχνης απλός, προσιτός και κατανοητός για όλους.

READ more